Boka på telefon

08-723 46 00


Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Rundresa - Det äventyrliga Kappadokien

RUNDRESA
Rundresa - Det äventyrliga Kappadokien

Säsong:

Kappadokien med Antalya och Konya
I Kappadokien får du uppleva den förtrollande naturen. Detta särpräglade landskap har i många år fascinerat och förundrat besökare från hela världen. Landskapets klippformationer böljar över slätten som ett månlandskap som formats av väder och vind. Här bodde människor så tidigt som 6 500 år f Kr i underjordiska städer. Under resan får den som vill tillfälle att uppleva spännande utflykter och sevärdheter.

Dag 1
Direktflyg till Antalya. Våra reseledare välkomnar er på flygplatsen och därefter sker transport från flygplatsen till hotellet. Övernattning i Antalyaregionen.

Dag 2
Genom de fantastiska Taurusbergen reser vi till staden Konya. Konya var under romarriket en viktig stad och sedan även ett religiöst centrum för de kristna, sedan staden haft besök av aposteln Paulus. Innan vi fortsätter vår resa mot Kappadokien besöker vi även Mevlana museet, även känt som ”Hemmet för dansande Dervisher”. Övernattning sker i Kappadokien

Dag 3
Under dagen besöker vi klippstaden Göreme, en av de mest intressanta platserna i Turkiet. Här hade befolkningen på 1200-talet vuxit till över 30 000 förföljda kristna med mer än 350 grottkapell. Under resan passerar vi de omtalade och häpnadsveckande skorstensklipporna i Pasabag. Dagen avslutar vi sedan med ett besök i staden Avanon som är känd för sin tillverkning av vacker keramik och för den som vill finns det möjlighet att handla handgjorda föremål. Övernattning i Kappadokien

Dag 4
Denna dag njuter vi ännu mer av detta fascinerande landskap. Det blir många storslagna vyer, så ha kameran i beredskap. Under dagen kommer även att stanna till vid en av de många traditionella mattillverkarna i området och låta lokalbefolkningen berätta mer om tillverkningen som sker för hand. Sedan flera hundra år tillbaka är detta hantverk mycket viktigt för den turkiska befolkningen och många försörjer sig på detta även idag. Övernattning i Kappadokien.

Dag 5
Vi börjar dagen med att besöka den underjordiska stad som en gång användes för att skydda immigranter från attacker och religiöst förtryck. Genom häpnadsväckande landskap fortsätter vi sedan turen tillbaka mot Antalya. På vägen får ni möjlighet att besöka en av världens största och mest omtalade karavanserajer som förr i tiden var ett av de härbärgen som handelsmännen övernattade på när de reste längs den berömda Silkesvägen. Övernattning i Antalyaregionen.

Dag 6
Staden Antalya är känd som den turkiska rivierans huvudstad och under dagen arrangeras en stadsrundtur. Följ med oss till Antalyas gamla stad och besök de intressanta historiska platserna eller den välbesökta hamnen. Vi passar även på att göra ett besök i några välkända butiker där den som vill kan handla bl.a. läder, textil och smycken till bra priser (tax-free). Övernattning i Antalyaregionen.

Dag 7
Sista dagen är till för avkoppling, smälta alla intryck eller kanske utforska omgivningarna. För den som vill finns det möjlighet att göra ett Hamambesök (mot kostnad). Detta är en tradition sedan århundraden och än idag gör turkarna ofta besök här för avslappning, rening och att umgås. Hamam är ett slags bastubad där man sedan får en kroppsskrubb och som sedan avslutas med en helkroppsmassage. Övernattning i Antalyaregionen.

Dag 8
Direktflyg tillbaka till Sverige.

Resfakta:
Reslängden är en vecka med avresa från Stockholm, Göteborg, Borlänge, Luleå, Örnsköldsvik, Östersund, Skellefteå, Sundsvall, Visby, Ängelholm eller Norrköping.

Inkluderat i priset:
- Direktflyg från Sverige, tur/retur
- Transfer till/från flygplatsen
- Fyra nätter på hotell i Antalyaregionen/ tre nätter på hotell i Kappadokien
- Hotell av standard DDDD/DDDDD med frukost inkluderat
- Luftkonditionerad transport
- Skandinavisk eller engelsktalande guide

Ej inkluderat i priset:
- Entréavgifter till attraktioner/utflykter/ museum
- Luncher och middagar
- Drycker
- Enkelrumstillägg
- Reseförsäkring

Valfria tillägg av utflykter och måltider:
- Besöka en traditionell Dervish ceremoni, ca 280 SEK
- Luftballongsfärd, ca 1550 SEK (Ca 1 timmas luftballongsfärd över Kappadokien)
- Turkisk afton, ca 380 SEK (dryck och föreställning ingår)
- Aquarium, ca 380 SEK, En av världens största tunnel akvarium.
- Hamam (det turkiska badet), ca 290 SEK
- Lunchpaket: ca 650 SEK (fem luncher på lokala restauranger under rundturen)
- Entré- och middagspaket (baspaket): ca 1750 SEK (samtliga entrékostnader till de museum vi besöker, ej utflykter, samt sex middagar, buffé, på hotellet)
Dessa tillägg bokas och betalas på plats i Turkiet. Vi rekommenderar att man köper till måltidspaketen då det är ont om andra matställen än dem vi stannar vid under rundresan.

Viktiga upplysningar:
- Eventuella försäkringar kan tillkomma. Aktuellt pris meddelas vid bokningstillfället.
- Ett minimumantal om 12 personer krävs för att resan ska genomföras.
- P.g.a. väder eller andra omständigheter kan programmet komma att ändras.
- Vi rekommenderar ej denna resa för barn under 12 år.
-Vi rekommenderar inte denna resa för dem som är rullstolsburna eller på annat sätt har svårt att gå. Det är många stopp under resans gång  då man ska kliva av och på bussen. Vid flera av stoppen är marken kuperad, stenig och svårforcerad med en rullstol eller rullator. Flera utflyktsmål är inte handikappanpassade.
- Detur kan under hela resan (24h) kontakta läkare vid behov.
- Vid köp av denna resa måste programmet fullföljas. Resenärer på turen får inte avvika eller använda rundturen som transport till eller från utvalda orter eller utvalda hotell, ej heller endast använda flygresan. Om resan avbryts på liknande sätt kan gästen ej använda hemresebiljetten och kan avkrävas böter på 2500 SEK per person.
 


Faciliteter

: Mot betalning
Kontaktinformation