Boka på telefon

08-723 46 00


Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Deturs Historia

Deturs Historia

Detur startade 1993 som en resebyrå i Turkiet med en kund- och servicecentrerad filosofi. 1998 expanderade vi utanför Turkiet till olika delar av Europa och blev mer kända som Detur International. Företaget lade tidigt till Tunisien, Egypten och Thailand till den växande listan på resmål och år 2000 startade vi verksamheten i Sverige. Företaget ingick då i den Turkiska Dedeman-gruppen, som hade sin bas i gruv- och stålindustri, men även ägdeTurkiets största hotellkedja. Det är även från Dedeman Group som Detur har fått sitt namn: Dedeman Turizm, dvs den del av koncernen hotell och researrangörer och andra turismrelaterade företag låg under. Dedeman Turizm -  Detur!

Idag finns Detur i hela Norden och vi är stolta över att vara en av de ledande researrangörerna på marknaden. År 2004 köpte koncernledningen företaget och Detur Group är nu en privatägd resekoncern med huvudkontor i Antalya. Genom åren har vi haft ett flertal länder och resmål i vårt sortiment och var du än väljer att resa med oss, tar vi dig dit solen skiner och kronan räcker längre från sju svenska avresorter samt Köpenhamn under sommaren 2017.

Detur var en av de första charterarrangörerna att i större utsträckning flyga från regionala flygplatser i Sverige. Vi förstod tidigt att man helst vill resa på semester från sin egen flygplats, och slippa långa transporter till storflygplatserna. Från norra Sverige har vi i år flugit från både Luleå och Östersund sedan starten år 2000! Läs mer om våra avreseorter