Boka på telefon

08-723 46 00


Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Internetpolicy & cookies

Internetpolicy och cookies

Cookies

Detur.se använder sig av cookies vilket är en liten textbaserad datafil som sparas på besökarens dator. Cookies används av Detur.se för att kunna förbättra webbplatsen för sina besökare. Genom att följa besökarnas beteende kan Detur erbjuda kunder tillgång till olika funktioner som gör att kundernas besök blir så smidigt och användarvänligt som möjligt. Informationen som sparas via dessa cookies är ej personlig och kan inte kopplas till dig som individ.

De två cookies som Detur.se använder sig av är permanenta och session cookies. Cookies är inte ett program och kan inte skada din dator. De får inte tillgång till dina hårddiskar och kan inte användas som virus. Ingen annan webbplats kan använda sig av informationen från dem. I cookies kan en tid anges som talar om när de inte kommer att användas längre. Permanenta cookies sparas på besökarens dator under en längre tid och har ett utgångsdatum. Session cookies är endast temporärt sparade filer i datorns minne, som försvinner när webbläsaren stängs ner.

Stänga av cookies?

Du kan välja att stänga av användandet av cookies i din webbläsares säkerhetsinställningar. De flesta webbläsare har dock dessa aktiverade som standard då de medför extra funktionalitet. Du bör vara medveten om att dessa funktioner kan sluta fungera om du väljer att stänga av cookies i din webbläsare.

Användning av cookies på detur.se

För att underlätta för dig som kund så använder sig detur.se av cookies vid inloggning, bokning & betalning. Tack vare detta slipper kunden fylla i sitt användarnamn och lösenord för varje steg i tex. bokningsprocessen. Detur.se är alltid intresserad utav att lära sig mera om vad sina besökare och kunder föredrar. Därför använder detur.se cookies för att kunna föra statistik över antal besökare och hur deras beteende (profil) ser ut när de besöker webbplatsen.

Vad är tredjepartscookies?

Tredjepartscookies är en cookie som kommer från en annan domän än den som besökaren befinner sig på. Dessa cookies använder sig detur.se av för att bland annat kunna göra uppföljning på sin annonsering, marknadsundersökningar och statistik på kampanjer. Utomstående tjänster såsom betygsättning eller funktioner som ”dela sidan” är exempel på tjänster som också använder sig av tredjepartscookies.

Personuppgifter

Skyddande av personuppgifter

När du registrerar dina personuppgifter på detur.se eller i samband med användning av relaterade tjänster ser vi till att dessa uppgifter behandlas med största omtanke och respekt. Detur.se överlämnar aldrig dina personuppgifter vidare till tredje part i marknads- eller kommunikationssyfte.

Dina personuppgifter används av Detur för att kunna genomföra administrativt arbete såsom behandling av reservationer, betalningar, bokföring, avräkning och revision, biljettering, kredit eller andra verifieringar av betalkort, immigration och tullkontroll, säkerhet, administrativa och lagliga ändamål, systemtester, underhåll, utveckling och kundvård. Du får bland annat uppgifter såsom din bokning och biljett till din angivna email adress.

I vissa fall, beroende på din bokning, så kan Detur skicka dina uppgifter till myndigheter och företag både inom och utom Detur. Detta sker då din resa/bokning involverar informationsplikt eller tjänsteleverans av andra som en del av din resa för att fullgöra vårt tjänsteåtagande. Exempel på företag är flygbolag, partnerflygbolag och andra partnerföretag, databehandlingsföretag som jobbar på vårt uppdrag, resebyråer, statliga myndigheter, kreditkorts företag etc.

Personuppgifter i marknads- och kommunikationssyft

För att Detur ska kunna dela med sig av framtida erbjudanden och en service som Detur tycker att deras kunder förtjänar så används dina uppgifter i marknads- och kommunikations syfte. Du kan i bokningsskedet välja att inte erhålla någon sådan kommunikation från Detur.

Du kan själv som besökare välja att gå med för att regelbundet få Deturs nyhetsbrev via detur.se. Genom att registrera din mejladress på webbplatsen godkänner du att Detur regelbundet skickar dig nyheter, erbjudanden och annan kommunikation. Detur jobbar alltid för att denna kommunikation ska vara så relevant, intressant och fördelaktig för sina kunder som möjligt. Du har alltid möjlighet att när som helst avregistrera dig från denna kommunikation med Detur.
I enlighet med Personuppgiftslagen §26 kan du genom en skriftlig förfrågan till Personuppgiftsansvarig få besked om vilka uppgifter om dig som lagras. Registeruttag (enligt PUL §26) är kan göras gratis en gång per år. Du har som registrerad rätt till rättelse om uppgifterna skulle vara felaktiga. 

Personuppgifts kontakt:
Namn: Personuppgiftsansvarig
Adress: Box 240 74, 104 50 Stockholm
Telefonnummer: 08-723 46 00
Organisationsnummer: 556574-1260
E-postadress: info@detur.se

Policy för Detur Sweden AB Facebook sida

På Deturs Facebook sida välkomnar vi alla som vill bli inspirerade inför sin nästa semesterresa, se våra senaste erbjudanden eller kanske dela med sig av sina senaste äventyr. En sida helt enkelt för alla oss som älskar att resa. Vi förbehåller oss rätten att överse all aktivitet och kommunikation som sker på sidan. Aktiviteter som vi anser som kränkande eller stötande, marknadsföring av andras verksamheter, är brottsliga, inte håller sig till ämnet, bryter mot PUL eller liknande kan vi välja att radera.

Bryter man mot denna policy så kan man bli avstängd från Detur Facebook. Se även Facebooks generella användarvillkor.

Säker betalning

För att du ska känna att det är säkert att göra en bokning, betalning eller utlämnande av en del uppgifter hos detur.se så använder vi oss av säkerhetsprotokollet SSL.  Detta säkerhetsprotokoll ser till att informationen som skickas emellan din dator och företagets server vid ett köp alltid skyddas. Alltid när säkerhetsprotokollet används kan man se ett hänglås visas i sin webbläsare. Detur sparar aldrig information om kreditkortsnummer.

Som krypteringsform vid elektronisk handel är SSL allmänt utbrett och betraktas som en mycket säker lösning.

Restips

När Detur nämner restips på våra resmål och/eller nämner tredje parts näringsidkare och/eller organisationer mfl på resmålen, vilka inte inkluderas i Deturs program eller reseprodukter, sker detta endast i rent informationssyfte. Det skall ej ses som varken en rekommendation eller ge garantier och Detur tar inget ansvar för kvalitet, genomförande eller leverans mm för dessa restips.

Prisangivelser

Priser och rabatter i söklistor och kampanjsidor anges generellt per person, baserat på två personer med del i dubbelrum/längenhet om inget annat anges på specifik plats. Priskalender på hotellsidor anges totalpris för två personser med del i dubbelrum/lägenhet. Vissa priser och erbjudanden uppdateras även manuellt på hemsidan, samt landningssida, vilket anges på respektive undersida. Vid bokningar för en person utgår oftast enkelrumstillägg, men även priser för enkelrum förekommer, se vad som gäller för varje hotell. När priserna uppdateras i vårt bokningssystem, kan det innebära en fördröjning, innan de uppdaterade priserna visas på hemsidan, därför kan vid enstaka tillfällen det på hemsidan publicerade priset skilja sig mellan priset i online-bokningen.