Boka på telefon

08-723 46 00


Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Kreta

Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Sistaminuten

Välj flygplats

{{(LastMinuteListItem.ArrCity==440)?LastMinuteListItem.ArrCityName:LastMinuteListItem.HotelLocationName}}

  • {{(LastMinuteListItem.PackageNight!=null)?LastMinuteListItem.PackageNight:LastMinuteListItem.Night}} dagar
  • Enkel resa
  • {{displaydateformat(replacetext(LastMinuteListItem.CheckIn,'T'))}}

Följ med till Kreta – den perfekta semesterön med underbara, milslånga stränder och skiftande natur

Greklands största ö har mycket att erbjuda med sina timjansdoftande kullar, glittrande bukter, grottor i bergen och ett varmt folk som inte är sena med att bjuda till när de får besök! Hyr en moped och ta er runt och utforska ön där små pittoreska byar och tavernor finns bakom varje hörn. Här serveras grekiska sallader, tzatziki och ouzo i friska mängder. Det turkosblå vattnet håller en behaglig badtemperatur långt in på hösten och det är inte alls svårt att förstå varför Grekland är ett så populärt resmål. Kreta är den sydligaste av Greklands ca 3,500 öar och har därmed endast två årstider, en varm torr sommar varvat med en mild, fuktig vinter. Klimatet, landskapet och de fruktbara slätterna passar perfekt för de odlingar som är traditionella i medelhavsområdet. Här trivs oliver, vindruvor, fikon och citrusfrukter. Chania är den största staden närmast Deturs hotell och är Kretas andra största stad som med sina drygt 60,000 invånare är ståtligt belägen på den frodiga nordsidan av ön. Sedan antiken har Chania mött mängder av olika erövrare och präglats av olika folkslag såsom Venetianer och Osmaner, vilket också märks i stadens lämningar.

Vackra Chania har lyckats bevara sin historiska karaktär i den växande turismen och anses också vara en av de vackraste städerna i Grekland. I Chanias ”Gamla stan” kan du hitta färggranna mysiga caféer, små butiker och marinan med fiskebåtar som levererar färsk fisk till restaurangerna kring hamnen. En semester på Kreta lämpar sig väl både för den som vill ta det lugnt och för den som önskar en mer aktiv semester. Här erbjuds ett brett utbud av skönhetssalonger och spaanläggningar, vinprovningar eller kulinariska utflykter. Men också mer fartfyllda aktiviteter såsom gokart, dykning, cykelturer och vattenland. Är det kulturen som lockar finns här det arkeologiska museet och flera olika kulturfestivaler med teater- och musikuppträdanden, vinfestivaler samt konst- och fotoutställningar för att nämna några. 

Längs den milslånga stranden som sträcker ut sig väster om Chania ligger flera små semesterorter, bland andra Platanias, Agia Marina, Kato Stalos och Gerani. Många av dem har vuxit ihop, och det vara svårt att se när man åker ur den ena och kommer in i den andra. Den trevliga stämningen, närheten till stranden och ett bra utbud av det mesta gör Chaniakustens semesterorter till ett idealiskt resmål för alla. Varmt välkomna till Kreta!

Varmt välkomna till Kreta!