Boka på telefon

08-723 46 00


Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Boka online

 • Flyg & Hotell
 • Endast flyg

Shopping, Kultur och matupplevelser!

Många av oss vill gärna uppleva mer än sol och bad under semestern och lära oss något om landet vi besöker. Att få en närmare upplevelse av både natur, kultur och hur människor lever. 

Följ med Detur på rundresa i Turkiet och Grekland och lär känna landets historia, upplev historiska platser, hantverkstraditioner och en hisnande natur. Under en vecka reser vi runt med kunniga guider och moderna bussar i några av landets mest intressanta områden. Du har boende av hög klass längs vägen, får provsmaka det verkliga turkiska köket och du kan även köpa till extra upplevelser utanför vårt ordinarie program. Du får naturligtvis även möjlighet till både avkoppling och shopping under resan. Välj mellan olika rundresor, med avresa från din lokala flygplats.

Varför välja Detur för din shopping och kulturresa:

 • Över 20 års erfarenhet av resor och turism och del av Detur International
 • Detur firar 17 år i Sverige och är en väletablerad charterarrangör
 • Skandinavisk eller engelsktalande guide
 • Välutbildade lokalguider
 • Uppskattad kundservice med personlig rådgivning
 • Högsta kvalitet på rundresorna
 • Moderna bussar
 • Tydlig översikt av resans innehåll, priser och komponenter
 • Detur har ställt resegarantier till Kammarkollegium
 • Om du bokar genom Detur omfattas du av svenskapaketreselagen

Fascinerande Kappadokien

I Kappadokien får du uppleva den förtrollande naturen. Detta särpräglade landskap har i många år fascinerat och förundrat besökare från hela världen. Landskapets klippformationer böljar över slätten som ett månlandskap som formats av väder och vind. Här bodde människor så tidigt som 6 500 år f Kr i underjordiska städer och du kan se hur de bodde.

Det klassiska Kreta

Vill du uppleva mer av ön än bara området du bor i, är detta en resa för dig. Följ med oss under en vecka och upptäck några av öns pärlor och få chansen att uppleva det genuina Kreta. Under veckan ingår flera härliga utflykter men det finns även tid för bad och shopping m.m. på egen hand. 
 

Referenser


"Vi är mycket nöjda med resan från början till slutet. Speciell med den fantastisk kunnige och trevlige guiden Göktug som gav intressant information såväl historisk som nutida. Vi kommer att hålla koll om framtida resor till andra områden med hopp om att få samma guide." 

Rolf Isacson & Mona Isacson
Hägersten/Stockholm
Kappadokien, Oktober 2015


"Är väldig nöjd med resan. Stort tack till reseguiderna (Agneta och Cigil). Kan inte glömma bussförarna. Erfarna, lugna och trygga. Stort plus till er personal i Turkiet. Reser gärna med Detur igen." 

Murat Güler 
Kista/Stockholm
Kappadokien, April 2013


"Vi åkte på kappadokkienturen och det var fantatiskt =) väldigt intensivt men våran guide och reseledare var otroligt kunniga och hjälpsamma. mycket deras förtjänst att resan blev så bra =)busschauffören var också mkt duktig och det kändes tryggt att åka med honom!!"

Marie Pettersson
Ramvik
Kappadokien, Oktober 2015