Detur facebook
Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Golf i Egypten

Anmäl

Golf i Egypten

En ständig bris sveper svalkande över Röda havets kuststäder. Här erbjuds förstklassig golf den tiden på året när snön och kylan ligger som tyngst hemma i Sverige. Våra golfresor går till El Gouna och Makadi Bay, utanför Hurghada. I Egypten kan du kombinera golfresan med sol och bad och dessutom dykning och snorkling av världsklass. Eller varför inte kombinera med utflykter till unika historiska kulturskatter. Hotell erbjuds i flera olika prisklasser, men du behöver ändå aldrig ha långt till banan. Till Egypten kan du ta med dig även de familjemedlemmar som händelsevis inte spelar golf - här finns något för alla.  

El Gouna Golf Club

Den välskötta golfbanan ligger centralt i semesterparadiset El Gouna utanför Hurghada; ett område med utmärkta dykmöjligheter, barnvänliga långa stränder, butiker och restauranger. Gene Bates står bakom designen och banans fem olika tee och omsorgsfullt anlagda bunkrar, vattenhinder och nivåskillnader ger rätt svårighetsgrad för alla, nybörjare såväl som proffs. Om man sedan räknar med den svalkande nordanvinden så är denna bana en utmaning för alla. Dagen börjar man med fördel på rangen där man slår ut mot greener placerade i en sjö. Banan är ganska flack och lätt att gå och skicket brukar vara av högsta klass. Från klubbhuset, som bl.a. har en restaurang och ett spa, har man en panoramautsikt över golfbanan.

Madinat Makadi Golf Course

Banan som är designad av John Sanford, från Sanford Golf Design, sträcker sig över ett område på 1,4 miljoner kvadratmeter och är bland den längsta i regionen - 6880 meter. Den strategiskt utformade banan erbjuder utmaningar för spelare av alla nivåer. Här erbjuds sex olika tee för den ultimata golfupplevelsen. Designen följer det naturliga landskapet med sina kullar, laguner, bäckar och tre saltvatten sjöar. Dessa sjöar är anslutna av två kaskader, som ses som läckra, men tuffa, hinder. Då banan ligger vid havet har man dessutom en konstant spektakulär havsutsikt från flera av hålen. I det stora klubbhuset kan man avnjuta en kulinarisk måltid med utsikt över både banan och stranden.