Ledra

https://www.detur.se/static/chania_hotel_ledra_malemel_s_ledra/chania_hotel_ledra_malemel_s_00_ledra.jpg

Säsong:

Officiell hotellklassificering ***

Mysigt och lugnt
Ett mysigt lägenhetshotell med lugnt läge i utkanten av Maleme. Hotellet ligger omgivet av åkrar och olivträd tillsammans med några andra bostadshus och lägenhetshotell. Det är ca 100 m till stranden och till Malemes centrum där det finns butiker och restauranger. Bussen till Chania trafikerar från huvudgatan två gånger varje timme. De låga hotellbyggnaderna ligger i en grönskande trädgård och omger ett mysigt poolområde. Det finns en liten restaurang/bar, biljard och bordtennis. Några faciliteter mot kostnad.

Lägenheterna
Rymliga och inbjudande lägenheter, lite annorlunda inredda med färgglada och mönstrade tapeter och textilier (några lägenheter är rätt slitna). Man får en hemtrevlig känsla.
Enrumslägenheter/studio (ca 25-30 kvm) med kokhörna, för två personer. Möjlighet till en extrabädd.
Tvårumslägenheter (ca 30-40 kvm) för upp till fyra personer med ett sovrum och ett vardagsrum med kokhörna. Extrabäddar i vardagsrummet.
Alla rum har en dubbelsäng (ej studio) eller två enkelsängar, klinkergolv, telefon, tv (lokala kanaler) och balkong eller markterrass. Pentry med en kokplatta, kylskåp, vattenkokare och enklare köksutrustning. Badrummen har duschkabin och toalett. Luftkonditionering ingår. Tvårumslägenheterna har två a/c-aggregat. Varierande planlösning och standard på lägenheterna.

Övrigt
Strand/turistområde. Totalt 44 lägenheter fördelat på tre byggnader. Ingen hiss. Transferbussen stannar på huvudgatan ca 75 m ifrån hotellet. Mataffär finns ca 100 m bort och uttagsautomat finns ca 300 m ifrån hotellet.

Grekland har infört en skatt på alla hotellövernattningar. Denna skatt betalas direkt till hotellet/lägenhetshotellet vid incheckningen. Skattens storlek är reglerad efter vistelsens längd och boendets officiella klassificering. Observera att Deturs klassificering av boendet kan skilja sig ifrån den officiella klassificeringen.
1-2 stjärnor: 0,50 euro/rum och natt
3 stjärnor: 1,50 euro/rum och natt
4 stjärnor: 3 euro/rum och natt
5 stjärnor: 4 euro/rum och natt


Faciliteter

Avstånd

 • Flygplats ( Chania airport - 34 km )
 • Strand ( 100 m )
 • Lokalt centrum ( Maleme - 100 m )
 • Centrum ( Chania center - 17 km )

Allmänna faciliteter

Reception

 • Betalkort accepteras ( Visa & MasterCard )
 • Kassafack på rummet ( ca 2 €/ dag )
 • Internetuppkoppling ( wifi i lobby & rum )

Restaurang / Bar

 • Bar, utomhus ( Pool bar )
 • À la carte

Pooler

 • Barnpool
 • Pool
: Mot betalning
Kontaktinformation
Adress

:Maleme, Chania, Postal code: 730 14 Crete, Greece

Telephone

:+30 28210 62042

Fax

:+30 28210 62707

E-post

:ledrahotel@gmail.com