Porto Platanias Village

https://www.detur.se/static/crete_porto_platanias_village_hotel_s_porto/crete_porto_platanias_village_hotel_s_00_porto.jpg

Säsong:

Officiell hotellklassificering ****

Gemytligt hotell med bykänsla
Porto Platanias Village är, som namnet antyder, byggt som en traditionell grekisk by med flera småhus och slingrande gränder, allt omgivet av vacker grönska. För några år sen genomgick hotellet en totalrenovering både inne och ute, och allt känns nytt och fräscht. Hotellet ligger bara 100 m bort från det stora torget i Platanias så det har ett centralt läge med gott om faciliteter i omgivningarna. På hotellområdet finns ett härligt poolområde med en bar som även serverar enklare måltider, lekplats, spelrum, bar och restaurang. På systerhotellet Porto Platanias Beach Resort, som ligger tvärs över gatan, finns ett stort utbud av faciliteter bl.a. ett fint Spa, bastu och à la carte-restauranger som kan användas av hotellets gäster. Här hittar du också stranden. Under högsäsong ordnas underhållning några gånger i veckan. Några faciliteter/aktiviteter mot kostnad.

Lägenheterna
Rymliga och ljusa lägenheter inredda i lugna och behagliga färger.
Enrumslägenheter/studio (ca 20 kvm) för två personer. Ett sovrum med kokhörna och möjlighet till en extrabädd i bäddsoffa.
Tvårumslägenheter (ca 32 kvm) för upp till fyra personer med ett sovrum och ett vardagsrum med kokhörna.
Trerumslägenheter (ca 45 kvm) för upp till fem personer med två sovrum och ett vardagsrum med kokhörna.
I sovrummen finns två enkelsängar eller en dubbelsäng och i vardagsrummet finns det möjlighet till en extrabädd i bäddsoffa. Alla lägenheter har satellit-tv, telefon, klinkergolv och balkong eller markterrass. Kokhörnan har två kokplattor, kylskåp, kaffebryggare, vattenkokare och enkel köksutrustning. Badrummen har duschkabin, toalett och hårtork. Luftkonditionering ingår och finns i både vardagsrum och sovrum.

Övrigt
Turist/strandområde med passerande trafik och folkliv. Totalt 199 rum fördelat på fyra byggnader. Konferensmöjligheter. Uttagsautomat finns strax utanför hotellet. Poolhandduk finns mot deposition. Vid ankomst på natten så sker incheckningen i receptionen på Porto Platanias Beach.

Grekland har infört en skatt på alla hotellövernattningar. Denna skatt betalas direkt till hotellet/lägenhetshotellet vid incheckningen. Skattens storlek är reglerad efter vistelsens längd och boendets officiella klassificering. Observera att Deturs klassificering av boendet kan skilja sig ifrån den officiella klassificeringen.
1-2 stjärnor: 0,50 euro/rum och natt
3 stjärnor: 1,50 euro/rum och natt
4 stjärnor: 3 euro/rum och natt
5 stjärnor: 4 euro/rum och natt


Faciliteter

Avstånd

Allmänna faciliteter

  • Byggnadsår ( 1990 )
  • Renoverat ( 2014/15 )
  • Antal våningar (inkl bottenvån) ( 3 )
  • Hiss ( 4 )
  • Hissen når alla våningsplan

Reception

Restaurang / Bar

Pooler

  • Barnpool
  • Pool
: Mot betalning
Kontaktinformation
Adress

:Platanias, 73014 Chania, Crete, Greece

Telephone

:+30 2821038800

Fax

:+30 2821060641

E-post

:info@portoplatanias.gr