detur facebook
Boka på telefon

08-723 46 00


Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Hotell Lefkoniko Beach & Bay All Inclusive

Säsong:

Officiell hotellklassificering *** 

På gångavstånd från gamla stan
Ett välkänt hotell på den skandinaviska marknaden som ligger i början av Rethymnons centrumkärna, en gata upp från stranden. I omgivningarna finns både butiker och restauranger. Hamnen, gamla stan och nattklubbarna finns en knapp kilometer bort. Anläggningen består av två hotellkomplex, "Beach" (två byggnader) och "Bay", som ligger på var sin sida i en korsning. Alla byggnader har var sitt poolområde. Poolområdet vid den andra byggnaden i "Beach" är endast för vuxna. I "Beach" finns receptionen och de flesta faciliteterna. På området finns en bar, en buffé- och en à la carterestaurang (öppen högsäsong), biljard, bordtennis och en liten lekplats. I byggnaden bredvid hotellet kan man spela minigolf (högsäsong). Hotellet ordnar lättare underhållning några dagar i veckan under högsäsong. Några faciliteter/aktiviteter mot kostnad.

Rummen/lägenheterna
I "Bay" finns det en- och tvårumslägenheter som är ljusa och traditionellt inredda. I "Beach" finns det standardrum, en- och tvårumslägenheter som är inredda i en robust kretensisk stil.
Standardrummen och enrumslägenheterna (studios) är för två personer. Studio med en kokhörna. Tvårumslägenheter för upp till fyra personer med ett sovrum och ett vardagsrum med kokhörna. Alla lägenheter/rum har två separata sängar (några standardrum har en dubbelsäng) och extrabäddar i bäddsoffa (lägenheterna), klinkergolv, telefon, satellit-tv och balkong. Kokhörna (ej standardrum) med två kokplattor, kylskåp och enkel köksutrustning. Badrummen har duschkabin eller badkar/sittbadkar med dusch, toalett och hårtork. Superior studio är en enrumslägenhet med möjlighet till en extrabädd. Dessa ligger alla i den andra byggnaden i "Beach". Det finns även ekonomirum/promorum, som är standardrum på bottenvåningen med begränsad utsikt där vissa saknar balkong. Enkelrummen är mindre än standardrummen, men i övrigt utrustade likadant.

Övrigt
Strand/turistområde med genomfartstrafik, bussar och ljud från folkliv som kan vara störande. Byggt 1987/99/2001, löpande renoveringar. Totalt 144 rum fördelade på tre byggnader. Trappor och nivåskillnader inom området. Konferensmöjligheter. En trafikerad gata måste korsas för att man ska nå stranden. Wifi finns i lobbyn på samtliga byggnader (gratis). Uttagsautomat finns ca 50 m bort. Kassafack kostar ca 2 euro/dag (jul-17), luftkonditionering ingår.

Grekland kommer att fr.o.m. 1/1-18 införa en skatt på alla hotellövernattningar. Denna skatt betalas direkt till hotellet/lägenhetshotellet vid incheckningen. Skattens storlek är reglerad efter vistelsens längd och boendets officiella klassificering. Observera att Deturs klassificering av boendet kan skilja sig ifrån den officiella klassificeringen.
1-2 stjärnor: 0,50 euro/rum och natt
3 stjärnor: 1,50 euro/rum och natt
4 stjärnor: 3 euro/rum och natt
5 stjärnor: 4 euro/rum och nattFaciliteter

Avstånd

  • Flygplats ( Chania airport - 60 km )
  • Strand ( 70 m )
  • Lokalt centrum ( 50 m )
  • Centrum ( Rethymnon - 1 km )

Allmänna faciliteter

Reception

Restaurang / Bar

Pooler

  • Barnpool
  • Pool
: Mot betalning