Hotell IFA Dunamar

https://www.detur.se/static/gran_canaria_hotel_ifa_dunamar_s_ifadun/gran_canaria_hotel_ifa_dunamar_s_00_ifadun.jpg

Säsong:

Strandläge
Hotellet ligger med en storslagen utsikt över den gyllengula sandstranden och samtidigt med närhet till butiker, barer och restauranger. Hotellets arkitektur är inspirerad av en pyramid vilket gör det lätt att känna igen på avstånd. På området finns flera barer, en bufférestaurang, några småbutiker, frisör och biljard. Det finns även ett aktivitetsteam som ordnar lättare underhållning och motionspass dagligen. Även hotellets huvudpool (uppvärmd nov-mar) har en härlig utsikt över havet. Det finns ytterligare två poolområden (ej uppvärmda). Några aktiviteter/ faciliteter mot kostnad.

Rummen
Trevliga, relativt små rum inredda med stora fönster som släpper in mycket ljus. Standard Deluxerum i huvudbyggnaden med två separata sängar eller en dubbelsäng och möjlighet till en extrabädd. Alla rum har telefon, satellit-tv, minibar (mot kostnad), heltäckningsmatta eller laminatgolv och balkong. Havsutsikt mot tillägg. Badrummen har badkar med dusch, toalett och hårtork. Luftkonditioneringsaggregatet går inte att ställa om till uppvärmning men mindre element går att låna vid behov.

Övrigt
Strand/turistområde med trafik, närbelägna restauranger, barer samt ljud från hotellets poolområde och underhållning som kan uppfattas som störande. Byggt 1972, renoverat 1997. Hotellet är något slitet. Totalt 273 rum fördelade på två byggnader. Hissen når inte översta våningen i huvudbyggnaden. En del trappor och nivåskillnader inom området. En gata måste korsas för att man ska nå stranden. Solstolarna på stranden mot kostnad. Konferensmöjligheter. Wifi i lobbyn (gratis) och på rummen (mot kostnad). Poolhandduk finns att hyra. Kassafack på rummet kostar ca 2 euro/dag (feb-17), luftkonditionering ingår. Högst upp i annexbyggnaden finns det ett nudistområde. Hotellet arrangerar jul- & nyårsmiddag. Denna ingår inte i halvpension. Kostnaden för denna är obligatorisk för alla middagsgäster på hotellet men ligger som en separat post på fakturan. 


Faciliteter

Avstånd

Allmänna faciliteter

  • Hiss ( 5 )
  • Antal våningar (inkl bottenvån) ( 15 )

Reception

Restaurang / Bar

Pooler

  • Pool ( uppvärmd nov-mar )
: Mot betalning
Kontaktinformation
Adress

:C/Helsinki 8, Playa del Ingles

Telephone

:0034 928 77 28 00

E-post

:dunamar@lopesan.com