Hotell Horus Paradise Luxury Resort

https://www.detur.se/static/side_horus_paradise_luxury_resort_s_horus/side_horus_paradise_luxury_resort_s_00_horus.jpg

Säsong:

Här har du semester i ett egyptiskt tempel!
En fantastisk och förstklassig, anläggning på över 80 000 kvm med influenser från Egypten. Hotellet består av en huvudbyggnad, två större byggnader och några mindre radhusliknande längor utspridda i den gigantiska trädgården, där det är lätt att hitta en egen plats att koppla av på. Här finns flera pooler, varav en med vattenrutschkanor** och en inomhus, och en privat strand. Det finns gott om restauranger, en buffé-, tre à la carte (italiensk, mexikansk & turkisk), och flera barer. Hotellet har en fin Spa-anläggning, fitnesscenter, bastu, hamam, en tennisbana, vattensporter m.m. Det finns ett litet underhållningsteam som ordnar aktiviteter under dagen (ej svensktalande). Några aktiviteter/ faciliteter mot kostnad. Utanför området finns gott om butiker, restauranger och det är gångavstånd in till centrala Side.

Rummen
Rum i huvudbyggnaden
Standardrum, ca 32 kvm (bokas som Hotel STD landview/seaview) för två personer, är lyxiga, bekväma och rymliga inredda i mörka träslag och med textilier i guld och bordeaux. Rummen har två separata sängar eller en dubbelsäng och möjlighet till en extrabädd, laminatgolv, minibar (vatten & läsk ingår), satellit-tv, soffa och balkong eller markterrass. Badrum med badkar med dusch, toalett och hårtork. Luftkonditioneringen i huvudbyggnaden är centralstyrd och brukar vara igång mitten av juli-mitten av sept. med tidsbegränsningar.
Rum i de två Resortbyggnaderna
Resortbyggnaderna är två nybyggda femvåningslängor som ligger nedanför huvudbyggnaden. Dessa innehåller fina, ljusa och modernt inredda rum.
Standardrum, ca 32 kvm (bokas som Superior STD) för två personer och med möjlighet till en extrabädd.
Familjerum, ca 55 kvm (bokas som Resort Family) för fyra personer bestående av två sovrum med dörr emellan och ett gemensamt badrum.
Suite, ca 45-54 kvm, för två personer och med möjlighet till en extrabädd. Dessa rum består av ett sovrum med en dubbelsäng och ett vardagsrum med en sittgrupp.
Alla rum har två separata sängar eller en dubbelsäng, heltäckningsmatta, telefon, minibar (vatten & läsk ingår), satellit-tv och balkong eller markterrass. Badrum med duschkabin, toalett och hårtork.
Rum i de mindre sidobyggnaderna/bungalows
Standardrum med direkt havsutsikt, ca 26 kvm (bokas som Beach room), ligger i längan närmast havet. Dessa rum är nyrenoverade och bekvämt inredda. Rummen har en dubbelsäng eller två separata sängar och möjlighet till en extrabädd, klinker/laminatgolv, minibar (vatten & läsk ingår), satellit-tv och balkong eller markterrass. Badrum med duschkabin, toalett och hårtork. Då trädgården är stor blir avståndet till huvudbyggnaden ganska långt.
Standardrum med trädgårdsutsikt, ca 23 kvm, (bokas som Garden STD) ligger i sidobyggnaderna och är omringade av mycket träd och buskar. Dessa rum är äldre och håller en lägre standard än övriga rum, klassificering DDD. Rummen har två separata sängar eller en dubbelsäng och möjlighet till en extrabädd, klinkergolv, minibar (vatten ingår), satellit-tv och balkong eller markterrass (låga balkongräcken). Badrum med duschkabin (ett fåtal med badkar med dusch), toalett och hårtork. Luftkonditioneringsapparaten i dessa rum går endast att använda för avkylning/avfuktning, inte uppvärmning.
Familjerum för fyra personer (bokas som Garden Family Room) är två standardrum med en dörr emellan (connecting door).
Alla rumstyper är rökfria. Det finns två handikappanpassade rum i huvudbyggnaden (havsutsikt) på förfrågan.

Övrigt
Strand/turistområde med lokal trafik. Byggt 2007/2015, löpande renoveringar. Totalt 702 rum fördelade på en huvudbyggnad, två sidobyggnader (Resort) och ett flertal mindre sidobyggnader (Garden & Beach). Huvudbyggnaden är åtta våningar och sidobyggnaderna tre till fyra våningar. Garden & Beachbyggnaderna saknar hiss. Stora avstånd inom hotellområdet. Även många nivåskillnader och trappsteg inom området, det finns dock ganska bra med vägar runt (vägarna är stenbelagda och knöliga, kan vara jobbiga att rulla långt på med rullstol, rullator eller barnvagn) och ramper. Konferensmöjligheter. Poolhandduk finns mot deposition. Wifi finns gratis i lobbyn. Uttagsautomat finns ca 300 m ifrån hotellet. Kassafack kostar ca 2 euro/dag (okt-17), luftkonditionering ingår.
*Utomhuspoolerna (töms ibland för underhåll) och vissa faciliteter (bl.a. à la carterestauranger & utomhusfaciliteter) har begränsat öppethållande under lågsäsong (okt-apr)och beroende på väderförhållanden.
**Totalt fyra vattenrutschkanor, en för barn 3-6 år och tre för barn över 7 år, eller i förälders sällskap. De har öppet begränsade tider på dagen.


Faciliteter

Avstånd

Reception

Pooler

  • Barnpool
  • Pool
  • Pool med Vattenrutschkana
: Mot betalning
Kontaktinformation
Adress

:Side Mah. Inönü Bulvari No : 35/1 07330, Side-Antalya

Telephone

:+90 242 753 39 00

Fax

:+90 242 753 44 55

E-post

:info@horusparadise.com