Detur facebook
Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Ögonlaserkirurgi

Passa på att undersöka dina ögon när du är på semester i Turkiet

 

Har du någonsin undrat hur livet skulle vara utan besvär av glasögon eller linser? Nu kan du undersöka dina ögon och korrigera din syn med ögonlaser utan att behöva offra semesterdagar på detta. En mängd olika symptom kan behandlas i en modern, säker och utmärkt utrustad miljö. Nu kan du kombinera detta med en semester i Turkiet. Rehabiliteringen och återupptäkten av en skarp syn sker i en vacker kuststad fylld med dofter och unika smaker. Här du kan verkligen uppskatta den klarblå himmeln och Medelhavets alla nyanser av smaragd och turkos. Detta kommer att ge dig en oöverträffad semesterupplevelse.

Vår samarbetspartner är baserad i centrala Antalya, Dünyagöz Hospitals Group, är bland de mest välrenommerade medicinska center tack vare dess kontinuerliga utveckling av teknik, erfaren medicinsk personal och dess moderna driftsätt. Dünyagöz fokuserar bara på ögat och ögonsjukdomar, och erbjuder därmed behandlingar av högsta standard med hjälp av den senaste tekniken.

Dünyagöz Hospitals Group erbjuder behandlingar på 17 kliniker över hela Turkiet, inklusive Istanbul, Ankara, Antalya, İzmit, Adana, Samsun, Bursa, Erzincan Sakarya och Tekirdağ, och har ytterligare filialer i Tyskland och Georgien. Koncernen planerar att expandera sin verksamhet med nya kliniker i Baku och Amsterdam, medan man vill behålla sin ledande roll i medicinsk turism till Turkiet och behandling av tusentals patienter per år från hela världen.

BEHANDLINGAR

Laserbehandlingar

Laser är den vanligaste användningsmetoden över hela världen för behandling av närsynthet, hyperopi och astigmatism och även i refraktiv kirurgi (korrigering av synfel). LASIK-metoden är baserad på följande princip: man gör en liten flik genom ett snitt i hornhinnans yttersta lager som sedan viks åt sidan. Därefter korrigeras dioptrivärdena med ögonlaser var på hornhinnan viks tillbaka på plats igen. Därefter ska ögat vila. Hos Dünyagöz Hospitals Group, Relex Smile, i-LASIK, PRK, utförs Intralase och Wavefront teknik av läkare som är specialiserade på laserbehandlingar.

Hornhinnetransplantation

Hornhinnesjukdomar kan vara medfödda, genetisk eller mikrobiell. Vissa sjukdomar såsom Keratoconus, som deformerar hornhinnan, kan kräva en hornhinnetransplantation. Dünyagöz Hospitals Group är en av Turkiets främsta inrättningar då det gäller hornhinnetransplantationer.

Här utförs hornhinnetransplantationer av ögonkirurger som är specialiserade på detta, och i operationssalar utrustade toppmodern teknik som gör det möjligt att utföra även de mest komplicerade ögonoperationer.

Gråstarroperationer 

Bakom pupillen sitter en naturlig, transparent lins. När denna lins förlorar sin transparens och blir grumlig kallas tillståndet katarakt (gråstarr). Med andra ord är det som om man tittar genom ett smutsigt eller opakt glas. Synen försämras gradvis när gråstarren framskrider.Gråstarr är en sjukdom som inte kan behandlas medicinskt eller med glasögon utan den måste åtgärdas kirurgiskt. Kataraktkirurgi utförs i allmänhet med lokalbedövning. Förr behövdes det både flera injektioner och stygn i ögonen. Nu använder man sig av ”fem sekunders laser” och slipper där med skära i ögat. Gråstarroperationer sker i allmänhet i ett öppet vårdsätt vilket innebär att 

patienterna kan lämna sjukhuset ett par minuter efter operationen och återgå till sina vardagsrutiner inom ett par dagar.

 

Behandlingar av näthinnan

Näthinnan är ett tunt skikt av ljuskänsliga celler på ögonbotten. Retinala sjukdomar kan vara associerade med åldrande, diabetes eller andra sjukdomar, trauma på ögat eller något ärftligt. Retinala sjukdomar påverkar vår syn direkt genom plötslig eller gradvis förlust av syn, förvrängd synbild, blinkningar m.m. En tidig diagnos, förebyggande medicinsk behandling och ett ofördröjt och exakt kirurgiskt ingrepp är av avgörande betydelse vid retinala sjukdomar.

Bionic ögonkirurgi

Bionic ögonkirurgi, även känt som Argus II Retinal protessystem eller retinala implantat syftar till att förbättra synen hos patienter med Retinitis Pigmentosa.  Detta genom att livet lättare genom att öka detekteringen av skuggor och ljus. Retinitis Pigmentosa är en sällsynt sjukdom, som i dagligt tal kallas för nattblindhet, och har olika genetiska övergångsfunktioner, dess utbredning ökar, är ärftlig och kan orsaka total blindhet. I detta fall förstörs ögats synceller, det vill säga tappar och stavar. Argus II Bionic ögonkirurgi, kan tillämpas på patienter med Retinitis Pigmentosa, vilka saknar ljusmottagning eller har allvarliga skador men deras nerver är friska. Denna metod syftar till att öka deras syn och göra deras vardag enklare.

Oculoplastik

Oculoplastik är den del av synkorrigeringen som rör ögonlock, tårkörteln och ögonhålan. Oculoplastik innefattar operationer för avlägsnande av påsar under ögonen och intraokulära tumörer och ögonproteser, samt för ett estetiskt syfte; korrigering av ögonkonturer och Botoxbehandlingar.

Andra behandlingar:

• behandlingar mot skelning

• ögonsjukdomar hos barn 

• behandling av glaukom (grön starr)

• Neuro-oftalmologi

• Uveitbehandlingar (inflammationer i ögat)

 

Hur man gör en förfrågan eller bokning:

Alla behandlingar som rör ögat sker på Dünyagoz Hospitals Group i Antalya (om inte annat avtalats). 

Du kan läsa mer på Dünyagoz hemsida, www.dunyagoz.com/en

Eftersom varje enskild individ har olika förutsättningar och önskemål för sin behandling så måste varje fall utvärderas och bedömas individuellt. Detta ska göras av vårdgivaren direkt för att denna ska kunna säkerställa korrekt och kvalitativ behandling till bästa möjliga pris. För mer information, skicka en förfrågan direkt till international@dunyagoz.com.

 

Genom Detur bokar du själva resan (flyg, hotell, transfer etc.) men du är själv i kontakt med kliniker och läkare, och bokar själv dina behandlingar.