detur facebook
Boka på telefon

08-723 46 00


Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Socialt ansvar

Socialt ansvar


Läkare Utan Gränser är en medicinsk humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd där vi behövs mest. Organisationen bistår människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet. Varje år utför omkring 3 200 internationella fältarbetare, tillsammans med cirka 32 000 lokalanställda, uppdrag för Läkare Utan Gränser i över 70 länder runt om i världen. 1999 tilldelades Läkare Utan Gränser Nobels fredspris.   

 

Vi stödjer ECPAT i sitt viktiga arbete!

ECPAT är en politiskt och religiöst obunden barnrättsorganisation vars vision är en värld utan barnsexhandel. Organisationen bildades i Thailand 1990 och bildades i Sverige 1996. Ändamålet är att genom informations-, opinions- och påverkansarbete samt samverkan med andra parter, bidra till att förebygga och stoppa alla former av barnsexhandel, dvs barnsexturism, barnpornografi och människohandel med minderåriga för sexuella syften.
Om du på resande fot stöter på eller misstänker sexuella övergrepp på barn, polisanmäl detta till lokal polis, en lokal barnrättsorganisation eller en ambassad. 

 

New Hope Reseindustrins Barnfond

Sedan starten för 25 år sedan har NEW HOPE Reseindustrins Barnfond samlat in över 25 miljoner kronor. New Hope arbetar ideellt och har valt att stödja mindre projekt för att ha en nära kontakt och kontroll över att våra bidrag direkt gör skillnad, utan dyra mellanhänder. Detur stöttar New Hope och skänker bl a resepresentkort till Reseindustrins Barnfonds julkalender vars intäkter går till att förbättra barns livssituation världen över.