Detur facebook
Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Socialt ansvar

Miljö och socialt ansvar

För att kunna göra förändringar för miljön så har vi alla ett ansvar. Stora som små företag, myndigheter och den enskilda personen kan alla  göra förbättringar. Detta är något som Detur har strävat efter länge, både på våra kontor och på resmålen. Detta är en process som kommer att fortgå men vi har tillsammans med våra leverantörer redan lyckats göra vissa förändringar. Våra flygbolag som vi sammarbetar med är alla några av nordens och Europas mest miljövänliga flygbolag och gör hela tiden nya inovationer och investeriar i olika miljönarbeten. Corendon Airlines sammarbetar med TEMA i Turkiet och har på 4 år planterat mer än 15 000 träd. 
 
Flera av de hotell Detur använder sig av har fått olika miljöbemärkelser från Greenstar, ISO 14001, ISO 18001 och Travellife. De flesta hotellen väljer även att använda lokala produkter som är närodlade eller närproducerade. 
 
Några av våra mål är: 
 
•Påverka och upplysa våra sammarbetspartners att sträva mot en mer miljömedvetenhet i deras verksamhet. 
•Informera våra resenärer om vad det själva kan göra för att minska svinn på resemålen.
•Minska mängden koldioxidutsläpp från våra bussar och flyg
•Minska användandet av engångsartiklar i plast, t ex sugrör, engångsglas och plastbestick. 
 
Förutom miljön arbetar vi mycket för vårt sociala ansvar. Där är det framför allt barnen, som är vår framtid, som vi tänker på. Vi har i många år stött orginastionerna ECPAT och New hope - reseindustrins Barnfond, som är två organisationer vars mål är att hjälpa barn. 
 
Vi var bland de första resebolagen i Sverige som slutade att erbjuda utflykter där djuret inte är i sin normala natur, t ex delfinshower. Vi åker hellre på båtturer och tittar delfinerna i dess sanna natur. Tillsammans med Corendon Airlines har vi tagit flera hemlösa gatuhundar i Turkiet till nya kärleksfulla hem i Sverige, Danmark och Finland. 
 
Vi stödjer även flera andra organisationer bland annat dessa nedan. 

Läkare Utan Gränser är en medicinsk humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd där vi behövs mest. Organisationen bistår människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet. Varje år utför omkring 3 200 internationella fältarbetare, tillsammans med cirka 32 000 lokalanställda, uppdrag för Läkare Utan Gränser i över 70 länder runt om i världen. 1999 tilldelades Läkare Utan Gränser Nobels fredspris.   

Vi stödjer ECPAT i sitt viktiga arbete!

ECPAT är en politiskt och religiöst obunden barnrättsorganisation vars vision är en värld utan barnsexhandel. Organisationen bildades i Thailand 1990 och bildades i Sverige 1996. Ändamålet är att genom informations-, opinions- och påverkansarbete samt samverkan med andra parter, bidra till att förebygga och stoppa alla former av barnsexhandel, dvs barnsexturism, barnpornografi och människohandel med minderåriga för sexuella syften.
Om du på resande fot stöter på eller misstänker sexuella övergrepp på barn, polisanmäl detta till lokal polis, en lokal barnrättsorganisation eller en ambassad. 

 

New Hope Reseindustrins Barnfond

Sedan starten för 25 år sedan har NEW HOPE Reseindustrins Barnfond samlat in över 25 miljoner kronor. New Hope arbetar ideellt och har valt att stödja mindre projekt för att ha en nära kontakt och kontroll över att våra bidrag direkt gör skillnad, utan dyra mellanhänder. Detur stöttar New Hope och skänker bl a resepresentkort till Reseindustrins Barnfonds julkalender vars intäkter går till att förbättra barns livssituation världen över.