Detur facebook
Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Efter resan

Efter resan


Kvarglömda och förlorade effekter
Om du förlorat eller glömt något på resmålet kan det eftersökas, vänligen fyll i formuläret för ”Kvarglömda/förlorade effekter”

Detur ansvarar inte för kvarglömda eller förlorade föremål. Vi kan dock hjälpa till med en eftersökning av kvarglömda effekter på hotellet, i transferbussen eller på någon av de utflykter som genomförts av Detur.

Hittar vi det du söker betalar du 300 kr vilket inkluderar vår administration och frakt. Högre avgifter kan förekomma beroende på vad som ska skickas hem, vi informerar i så fall om detta innan det skickas hem till dig. Vi lämnar besked om vi har hittat det efterlysta så snart vi kan, men det kan ibland ta 2-3 veckor från det att vi har mottagit din efterlysning. Eftersökning av kvarglömda effekter kan ske högst två veckor efter hemkomst. 

Vi kan endast erbjuda denna tjänst då vi har egen personal kvar på resmålet. När våra sommar- respektive vinterresmål har stängt för säsongen har vi ingen möjlighet att efterlysa eventuella kvarglömda/förlorade föremål. Observera att vi inte kan hållas ansvariga för det efterlysta föremålens skick och vi kan inte garantera att det du glömt kvar på resmålet kommer till rätta. 

Beroende på föremålets ekonomiska värde kan det även tillkomma tull och momsavgifter enligt lag. Värdet måste alltid uppges på försändelsen, i den händelse det skulle försvinna under vägen. Detta är dock något som du själv måste ta med Tullverket och inget som vare sig Detur eller du själv på förhand kan kringgå.

Vid säsongens slut kommer kvarglömda effekter som ej eftersökts att doneras till icke vinstdrivande välgörenhet på resmålet.