detur facebook
Boka på telefon

08-723 46 00


Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Inför resan

Inför resan

Officiell klassificering

Internationellt bedöms hotell och lägenhetsanläggningar av respektive lands turistmyndighet. Bedömningen är relativt enkel och tar endast hänsyn till standard och faciliteter. Tillexempel bedöms inte läget. Varje hotell beskattas utifrån den officiella klassificeringen. I bland annat Spanien betygssätts hotell med stjärnor och lägenhetshotell med nycklar. Skillnaden mellan t ex 4 och 5 stjärnor kan vara hårfin och flera hotell lägger sig gärna i en lägre klassificering och därmed i en lägre skatteklass. Idag blir det allt vanligare med 4 stjärnor +, vilket innebär ett 5-stjärnigt hotell där ägarna av skatteskäl medvetet valt att inte uppfylla någon detalj som krävs för att erhålla 5 stjärnor.

Vår klassificering

Varje hotell och semesteranläggning är klassificerad av respektive lands turistmyndighet. Detur har valt att komplettera hotellbeskrivningarna med vår egen bedömning med kvalitetssymboler i form av D. När vi i katalogen beskriver ett hotell och dess läge jämför vi med de aktuella förhållandena på resmålet – inte med förhållandena på andra resmål eller i Sverige. I vår bedömning har vi även gjort en jämförelse mellan våra hotell på resmålet. Detta innebär att vår klassificering kan innebära olika standard på olika resmål. Deturs bedömning vid klassificering avser inte enbart rummens standard utan totalintrycket med hänsyn till hotellets läge, inredning, faciliteter, aktiviteter etc.


Klassificering av Deturs hotell

     De flesta hotell i världen använder det nationella klassificeringssystemet, vilket oftast definieras och kontrolleras av det nationella turistorganet. På Detur använder vi en       egen klassificeringsskala för att ge en bedömning av hotellet. 

  •  
  •    För dig som önskar det allra bästa. Mycket hög standard och ett stort utbud av faciliteter.
  •       Hotell av god standard med många bekvämligheter och faciliteter.   
  •         Välskötta, mellanklasshotell med varierande serviceutbud.
  •              Enkla, funktionella hotell som ofta är prismässtigt bra men inget för den kräsne.  
  •                  Mycket enkla hotell och pensionat som oftast saknar de flesta bekvämligheter.
  • Ett plus indikerar att hotellet har en något bättre standard inom sin klassificering