Detur facebook
Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Vanliga frågor

Vanliga frågor

Är det dyrare att boka via telefon med en säljare än att boka själv på internet eller via en återförsäljare?
Nej, det är inte dyrare att boka via telefon. Resan kostar lika mycket oavsett hur du väljer att boka.

Vad kostar mat ombord på flyget?
För resor till Spanien, Grekland och Turkiet köps och betalas mat och snacks ombord på flyget och går inte att förbokas, om inget annat står angivet på bokningsbekräftelsen. 

När skall jag vara på flygplatsen för att checka in?
Du bör vara på plats två timmar före avresa och skall vara incheckad en timma innan avresa då incheckningen stänger.

Från vilken terminal går planen på Arlanda?
Om ingen annan information givits avgår övriga avgångar från terminal 5.

Hur är det med taxfree på flygen?
Merparten av Deturs flyg erbjuder tyvärr inte någon taxfreeförsäljning ombord. Vi hänvisar våra resenärer till flygplatsernas taxfreebutiker. Taxfreeförsäljning med begränsat sortiment kan förekomma på enstaka flyg. Varor kan ej beställas i förväg. För våra resenärer som reser till Turkiet med Corendon Airlines finns nu möjligheten med att boka taxfree till hemresan. Besök www.flemingotaxfree.com och upplev fördelarna med att förbeställa dina varor och få dem levererade till ditt säte ombord. Skriv in ditt bokningsnummer, bläddra igenom över 600 tax-freeprodukter, gör din beställning och få den levererad till din flygplansstol. 

Behöver jag pass och visum?
Pass krävs av alla resenärer, även barn under 2 år. Barn som står i samma pass som en förälder måste resa med denna förälder. Passet skall vara giltigt minst 6 månader efter avresa för resor utanför Europa och minst 3 månader för resor inom Europa. Barn till tunisiska medborgare måste ha ett tunisiskt pass (vid resa till Tunisien), även om barnet är fött i Sverige och har ett svenskt pass. Kontrollera att passet är helt!

Visum krävs inte för svenska medborgare vid resa kortare tid än tre månader till Turkiet eller Tunisien. Norska medborgare behöver visum till Turkiet. Visum kan ibland krävas för utländska medborgare bosatta i Sverige. .

Som resenär måste du själv kontrollera detta med respektive lands konsulat/ambassad. Du är själv ansvarig för att ha med dig giltigt pass och visum och får själv stå för alla kostnader som kan uppkomma vid avsaknad av dessa. OBS! Främlingspass räknas inte som svenskt pass. 
Det är vanligt att många hotell begär att få passet för att registrera sina gäster. Man får tillbaka passet dagen efter. Det är ditt eget ansvar att se till att du får tillbaka det i god tid före hemresan.

Hur mycket bagage får man ha med sig?
Beroende på vilket flygbolag du reser med, kan det vara olika regler. För mer information om bagage för just din resa klicka här