Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


El Gouna

Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

El Gouna Fakta

Avstånd

El Gouna-Hurghada 25 km
El Gouna-Kairo 451 km
El Gouna-Luxor 310 km
El Gouna- Safaga 64 km.

Bad

Långgrunda sandstränder med koraller. Mindre stränder vid lagunerna.

Barnvänlighet

Lugnt område med ringa trafik.

Flygtid

Drygt 5 timmar.

Invånarantal

En turistort utan bofast lokalbefolkning.

Kommunikationer

Inom El Gouna finns inga taxibilar utan man tar sig runt med tuktuk, minitåget (som passerar de flesta hotellen flera gånger i timmen) eller båtservice. Cykel kan hyras. Buss till Hurghada avgår en gång i timmen.

Nöjen

Diskotek och nattklubbar finns på de flesta större hotellen. Nattlivet inne i centrum är relativt lugnt, men i Marinan finns några barer och nattklubbar. Shopping finns i centrum där man också finner butiker, caféer och restauranger. 

Sport & aktiviteter

Perfekt för golf. Vattenaktiviteter såsom dykning, segling, snorkling, vindsurfing mm erbjuds på hotellen. Ridning. tennis och hyra av cykel är några av de andra aktiviteter som finns i El Gouna.

Servicenummer


0020 120 666 02 87

Servicekontor


Sara City Mall
El-Mamsha Street beside Egypt Air 
Hurghada , Egypt.

*Vi har begränsad guide service i El Gouna och Makadi Bay, våra guider kommer på hotellbesök en gång i veckan. Under vissa delar av säsongen kommer guiderna inte att göra några hotellbesök. Det går dock alltid att nå vår personal via telefon för frågor och funderingar.

 

Transfer

Flyget landar på Hurghada flygplats. Därifrån är det ca 35 minuter transfer till första hotellet i El Gouna. Vid ankomst till Egypten kan det ibland ta ganska lång tid på flygplatsen pga långa köer vid pass- och visumkontroll. Reser du på egen hand bör du vara i god tid ute på flygplatsen vid hemresan.  

 

Valuta & Kreditkort

Den lokala valutan är egyptiska pund (EGP) och förkortas oftast LE. Det går även bra med Euro och USD som är gångbara valutor. Ska du handla utanför hotellen rekommenderas dock egyptiska pund. Vänligen observera att skandinavisk valuta sällan går att växla eller bruka på resmålet. Det finns gott om uttagsautomater. Ofta på hotellen, men även flera i Down Town och Abu Tig MArina. Kreditkort tas emot som betalningsmedel på de flesta stora restauranger, butiker och på alla hotell.  

 

Övrigt

Det rekommenderas att handla tullfria varor innan ankomst eller under flygresan. Du kan enbart handla tullfria varor inom 48 timmar efter ankomst till landet, därefter är det förbjudet. Det finns inga tax-free butiker eller andra butiker som säljer tullfria varor i Makadi Bay. Alkohol kan endast köpas på hotell och restauranger. 

Drickssystemet är väl utbrett och det är kutym att lämna några pund i dricks för servicetjänster. På restauranger rekommenderas ca 10% av notan att ge som dricks.  

GOOGLE REMARKETING CODE