Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Hurghada

Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Hurghada Fakta

Avstånd

Hurghada-Kairo 504 km
Hurghada-Luxor 285 km
Hurghada-Safaga 60 km

Bad

Finkorniga långgrunda sandstränder med solstolar och parasoller. De flesta stränder ägs av hotellen. Hotellens privata stränder är gratis för dess gäster. På övriga stränder samt andra hotells stränder får man betala en avgift. Badskor rekommenderas då det förekommer vassa koraller.

Barnvänlighet

De flesta av våra hotell har barnpool och lekplats. Livlig trafik i centrum.

Flygtid

Drygt 5 timmar.

Invånarantal

Ca 80.000.

Kommunikationer

Lätt och billigt att nyttja taxi. Minibussar trafikerar fasta rutter. En del hotell har egen transport till strand och centrum.Ska du åka taxi är det bra att göra upp om priset i förväg. Försök betala med jämna pengar. 

Nöjen

Det finns gott om restauranger av alla slag. Det mesta av nöjeslivet finns i Sekkalaområdet. De större hotellen har ofta egna diskotek. 

Sport och aktiviteter

Ett eldorado för dykning och snorkling. Vattensporter vid stränderna, gott om sportaktiviteter på de större hotellen. 

Servicenummer

0020 120 666 02 87

Servicekontor

Sara City Mall
El-Mamsha Street beside Egypt Air 
Hurghada , Egypt.

Transfer

Flyget landar på Hurghada flygplats. Därifrån är det ca 15 minuter transfer till första hotellet i Hurghada. Vid ankomst till Egypten kan det ibland ta ganska lång tid på flygplatsen pga långa köer vid pass- och visumkontroll. Reser du på egen hand bör du vara i god tid ute på flygplatsen vid hemresan.  

 

Valuta & Kreditkort

Den lokala valutan är egyptiska pund (EGP) och förkortas oftast LE. Det går även bra med Euro och USD som är gångbara valutor. Ska du handla utanför hotellen rekommenderas dock egyptiska pund. Vänligen observera att skandinavisk valuta sällan går att växla eller bruka på resmålet. Det finns gott om uttagsautomater. Ofta på hotellen, men även flera inne i Hurghada. Kreditkort tas emot som betalningsmedel på de flesta stora restauranger, butiker och på alla hotell.       

 

Övrigt

Fredag är helgdag i Egypten, då är de flesta affärer stängda mitt på dagen. På vardagar är det i vissa delar av staden siesta kl 14–18. 

Det rekommenderas att handla tullfria varor innan ankomst eller under flygresan. Du kan enbart handla tullfria varor inom 48 timmar efter ankomst till landet, därefter är det förbjudet. Alkohol kan endast köpas på hotell och restauranger. I Hurghada ligger det en taxfreebutik i Sekkala och en i Nya Hurghada. Glöm inte att ta med passet som måste uppvisas vid köp. 

Drickssystemet är väl utbrett och det är kutym att lämna några pund i dricks för servicetjänster. På restauranger rekommenderas ca 10% av notan att ge som dricks.  

GOOGLE REMARKETING CODE