Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Makadi Bay

Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Fakta om Makadi Bay

Avstånd

Makadi Bay – Flygplatsen 30 km
Makadi Bay - Hurghada (Sekkala) 40 km
Makadi Bay – Luxor 244 km
Makadi Bay – Kairo 571 km

Bad

Precis utanför stranden i Makadi Bay finns ett stort och fint korallrev med goda snorklingsmöjligheter. Badskor rekommenderas då korallrevet börjar nära stranden och korallrester finns på stranden. I Makadi Bay finns även en lång badbrygga om du önskar komma ut på baddjup direkt. Vid ebb är vattnet mycket grunt. 

Barnvänlighet

Höga trottoarkanter runtom i Makadi Bay. Korallrev nära stranden, badskor rekommenderas starkt. Hotellen är mycket barnanpassade. 

Flygtid

Ca 5 timmar och 30 min från Stockholm, 5 timmar från Köpenhamn

Invånarantal

Makadi Bay är uppbyggt enbart kring turismen och har inga bofasta invånare. 

Kommunikationer

De flesta hotell har bussförbindelser till Hurghada dagligen, här har du möjlighet att åka in för att shoppa i ca 2 timmar och sedan åka tillbaka till hotellet med samma buss. Hotellen tar ofta en avgift för denna service. Det finns inga lokalbussar eller reguljär transport. Känner du att du behöver mer tid för shoppingen får du ta dig tillbaka till Makadi Bay på egen hand, vi rekommenderar dock att du förbokar en taxi med hotellet. Buss t/r till Hurghada kostar ca 50:-. Taxi kostar ca 300:- enkel resa.

Nöjen

Makadi Bay består främst av större enskilda hotellområden där det anordnas underhållning. Om du önskar titta i butiker eller äta ute finns det begränsat utbud av butiker ochett fåtal  restauranger i Madinat Makadi som ligger i Makadi center. Begränsat nöjesliv.

Servicenummer

+20 12 224 431 84

Servicekontor

Sara City Mall
El-Mamsha Street beside Egypt Air 
Hurghada , Egypt.


*Vi har begränsad guide service i El Gouna och Makadi Bay, våra guider kommer på hotellbesök en gång i veckan. Under vissa delar av säsongen kommer guiderna inte att göra några hotellbesök. Det går dock alltid att nå vår personal via telefon för frågor och funderingar.

Shopping

Har man rest till Egypten så ska man passa på att handla smycken, mattor, läder, papyrus och egyptisk bomull. Allt till en billigare peng än här hemma. Här finns dock inte många internationella klädkedjor eller modebutiker. För större utbud bör du ta dig till Hurghada för shopping.

Sport & aktiviteter

För golfaren finns det en 18-hålsbana i Makadi , dykning, snorkling, vindsurfing samt ridning. För fler sportaktiviteter får man ta sig till Hurghada eller El Gouna. Du kan läsa mer under våra utflykter.

Transfer

Flyget landar på Hurghada flygplats. Därifrån är det ca 45 minuter transfer till första hotellet i Makadi Bay. Vid ankomst till Egypten kan det ibland ta ganska lång tid på flygplatsen pga långa köer vid pass- och visumkontroll. Reser du på egen hand bör du vara i god tid ute på flygplatsen vid hemresan.  

Valuta & Kreditkort

Den lokala valutan är egyptiska pund (EGP) och förkortas oftast LE. Det går även bra med Euro och USD som är gångbara valutor. Ska du handla utanför hotellen rekommenderas dock egyptiska pund. Vänligen observera att skandinavisk valuta sällan går att växla eller bruka på resmålet. Det finns gott om uttagsautomater. Ofta på hotellen, men även flera inne i Hurghada. Kreditkort tas emot som betalningsmedel på de flesta stora restauranger, butiker och på alla hotell.  

Övrigt

Det rekommenderas att handla tullfria varor innan ankomst eller under flygresan. Du kan enbart handla tullfria varor inom 48 timmar efter ankomst till landet, därefter är det förbjudet. Det finns inga tax-free butiker eller andra butiker som säljer tullfria varor i Makadi Bay. Alkohol kan endast köpas på hotell och restauranger. 

Drickssystemet är väl utbrett och det är kutym att lämna några pund i dricks för servicetjänster. På restauranger rekommenderas ca 10% av notan att ge som dricks.  

GOOGLE REMARKETING CODE