Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Sahl Hasheesh

Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Exempel på utflykter i Hurghadaområdet
 
 
STADSRUNDTUR
Lär känna Hurghadas olika stadsdelar, under turen besöker vi både de äldre, traditionella delarna och de nya, moderna delarna av staden. Vi kikar närmare på stadens ursprung, hur staden utvecklas och byggs till och var befolkningen bor. Vi besöker även stadens äldsta koptiska kyrka samt en moské där vi lär oss lite mer om islam. Under turen besöks även ett parfymeri och en bazar där man slipper pruta. 
 
Skandinavisktalande guide
Pris från Hurghada: vuxna/barn gratis.
Pris från El Gouna/Makadi Bay: +5 euro
 
 
DAGSTUR TILL KAIRO MED BUSS
Följ med till den fascinerande storstaden Kairo. På denna fullmatade heldagstur får man en första förnimmelse av denna metropol och dess höjdpunkter. Dagen inleds med ett besök vid Gizaplatån och Pyramiderna. De tre största är uppkallade efter Faraoerna Kheops, Khefren och Mykerinos. Här finns även den mystiska Sfinksen. Därefter fortsätter vi vidare till Det Egyptiska Museet. Här finns skatten från Tutankhamons grav som hittades 1923 i Konungarnas dal. 
 
Skandinavisktalande guide
Pris från Hurghada/El Gouna: vuxna ca 85 euro, barn ca 45 euro.
Pris från Makadi Bay: +5 euro
Obs! Man måste ha pass på denna utflykt.
 

DAGSTUR till KAIRO MED FLYG
Pris från Hurghada/ El Gouna/ Makadi Bay: vuxna/barn ca 240 euro.

 
DAGSTUR TILL LUXOR MED BUSS
Luxor ligger efter Nilen, ca 280 km sydväster om Hurghada. Stadens namn kommer från det arabiska ordet för borg eller palats, al-quşŭr, som senare blev Luxor. I Luxor besöker vi den största tempelbyggnaden i Egypten, Karnaktemplet, som är över 80.000 m2. Detta var länge det antika Egyptens religiösa centrum. Bygget påbörjades på1600-talet f.Kr. och varje Faraon (ca 30 stycken) gjorde sina tillbyggnader och förändringar, där av dess storlek. Vi besöker även Hatshepsuts Dödstempel, gravkamrarna i Konungarnas Dal och Memnonstatyn.
 
Skandinavisktalande guide.
Pris från Hurghada/Makadi Bay: vuxna ca 80 euro, barn ca 45 euro
Från El Gouna är det ett tillägg på 5 Euro per person.
Obs! Man måste ha pass på denna utflykt.

 
BÅTTUR MED SNORKLING 
Njut av en dag till havs med sol, bad och möjligheten att upptäcka den fantastiska och osannolika värld som breder ut sig under vattenytan med fiskar och korallrev i fantastiska färger. Du blir upphämtad från ditt hotell och körd till hamnen där båten väntar på oss. Ute till havs kan man njuta av solen och beskåda stadens kustlinje. Har vi tur så kanske vi ser en delfin. Under dagen stannar vi vid två olika snorklingsområden. En erfaren snorklingsguide finns med i vattnet vid alla stoppen. Under dagen serveras lunch ombord på båten och vatten och läsk finns att tillgå hela dagen.
 
Engelsk- eller skandinavisktalande guide
Pris: vuxna ca 25 euro, barn ca 15 euro
Pris från El Gouna/Makadi Bay: +5 euro
Obs! Man måste ha pass på denna utflykt.

 
MEGASAFARI MED MIDDAG
Med hjälpa av fyrhjulingar och Jeepar kör vi rakt ut i den gyllengula öknen. Vårt mål är ett beduinläger. Här kan man uppleva solnedgången medan du gungar fram över sanddynerna på en kamelrygg och sedan avsluta dagen med en middag i lägret. Det dukas upp en välsmakande mindre buffé och måltiden intas sittande på filtar i sanden. Kvällen avslutas under den fantastiska stjärnhimmel, där du kan njuta av en tystnad som man sällan upplever någon annanstans än i en öken.
 
Engelsktalande guide
Pris: vuxna ca 30 euro, barn ca 15 euro
Pris från El Gouna/Makadi Bay: +5 euro
 
 
Obs!
Utflyktsprogrammet ovan är exempel på några av våra utflykter och fler finns i det lokala programmet. Utflykterna kan komma att ändras. Priserna gäller per person och är cirkapriser. Exakta priser får du av Deturs personal på plats på resmålet. Detta då både priser och utflykter kan ändras under året beroende på säsong m.m. På några av utflykterna har vi gäster av olika nationalitet (nordiska). Utflykterna guidas på danska eller engelska. För att utflykterna skall genomföras måste minimiantalet av deltagare anmäla sig.  

GOOGLE REMARKETING CODE