detur facebook
Boka på telefon

08-723 46 00


Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Sahl Hasheesh

Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Hurghada Utflykter

Här kan du läsa mer om våra utflykter i Hurghada. 

Dagstur till Kairo

Med bl.a. det egyptiska museet och Tutankhamons skatt, pyramiderna ochSfinksen.

Följ med till den fascinerande storstaden Kairo. På denna heldagstur får man en första förnimmelse av denna metropol och dess höjdpunkter. Dagen inleds med ett besök på Det Egyptiska Museet. Här finns skatten från Tutankhamons grav som hittades 1923 i Konungarnas dal. Därefter åker vi vidare till Gizaplatån och Pyramiderna. De tre största är uppkallade efter Faraoerna Kheops, Khefren och Mykerinos. Här finns även den mystiska Sfinksen.  

Utflykten inkluderar bl.a. bussresa med guide, entréer till ovannämnda platser och lunch (dryck ingår ej). Upphämtning sker från hotellen ca 01:00-02:00 på natten och man är tillbaka vid ca 21:00-22:00. På hemresan stannar bussen vid Burger King el liknande (ingår ej).

Dansktalande guide
Obs! Man måste ha med sig sitt pass på denna utflykt.
Pris från Hurghada/El Gouna : vuxna ca 90 Euro, barn (5-12 år) ca 45 Euro, barn under 5 år åker gratis.
Från Makadi Bay är det ett tillägg på 5 Euro per person.

Dagstur till Luxor

Med bl.a. Konungarnas Dal, Karnaktemplet och Drottning Hatshepsuts dödstempel.

Luxor ligger efter Nilen ca 280 km sydväster om Hurghada. Stadens namn kommer från det arabiska ordet för borg eller palats, al-quşŭr, som senare blev Luxor. I Luxor besöker vi den största tempelbyggnaden i Egypten, Karnaktemplet, som är över 80.000 m2. Detta var länge det antika Egyptens religösa centrum. Bygget påbörjades på1600-talet f.Kr och varje Faraon (ca 30) gjorde sina tillbyggnader och förändringar, där av dess storlek.

Vi besöker även Hatshepsuts Dödstempel, gravkamrarna i Konungarnas Dal och Memnonstatyn.

Utflykten inkluderar bl.a. bussresa med guide, entréer till ovannämnda program och lunch (dryck ingår ej). Upphämtning sker från hotellen ca 04:00-05:00 och man beräknas vara tillbaka vid ca 21:00-22:00.

Dansktalande guide.
Obs! Man måste ha med sig sitt pass på denna utflykt.
Pris från Hurghada/El Gouna : vuxna ca 85 Euro, barn (5-12 år) ca 45 Euro, barn under 5 år åker gratis.
Från Makadi Bay är det ett tillägg på 5 Euro per person.

Dagstur till Mahamya

Avslappning och snorkling på Mahamya – Paradisstranden utanför Hurghada.

Vi hämtar dig på ditt hotell och åker därefter med båt till en utav de vackraste öarna i området. Om vi har tur får vi se delfiner simmandes längs med båten. Vid ankomst till ön väntar en solstol och ett parasoll på dig, nu är det dags för avkoppling. Njut utav denna paradisö med dess vita sandstrand och turkosa vatten, sola och lyssna på avkopplande musik eller ta på dig din snorkelutrustning och upptäck korallrevet längst kusten. För att ni ska få en oförglömlig snorkelupplevelse åker vi sedan en bit ut på havet, här kan ni skåda fiskar i alla möjliga former och färger, samt andra djur och växter. När vi kommer tillbaka till Mahamaya ön avnjuter vi en god lunchbuffé och får efter det en sista stund för avkoppling. Vi åker tillbaka till hotellet på eftermiddagen.

Utflykten inkluderar bl.a. transfer, båtresa, lunchbuffé (dryck ingår ej) samt snorkelutrustning. 
Dansktalande eller engelsktalande guide.
Pris från Hurghada: vuxna ca 70 Euro, barn (5-12 år) ca 35 Euro, barn under 5 år åker gratis.
Från Makadi Bay & El Gouna är det ett tillägg på 5 Euro per person.

U-båten Sinbad 

Undervattensutflykt bland fiskar och koraller – utan att bli blöt. 

Vi hämtar dig på ditt hotell och tar dig ombord på U-båten Sinbad. Här tillbringar vi de närmsta timmarna med en annorlunda och fantastisk upplevelse under ytan. Det finns plats för hela 44 gäster ombord. Här har du chansen att få se Rödahavets fascinerande marinliv 22 m under ytan utan att bli blöt. Utflykten inkluderar bl.a. transfer och entré till u-båten.  Engelsktalande guide Pris från Hurghada: vuxna ca 28 Euro, barn (5-12 år) ca 15 Euro, barn under 5 år åker gratis. 

Hurghada stadsrundtur

Lär känna Hurghadas olika stadsdelar, bl.a. Gamla stan och fiskmarknaden.

Under dagen besöker vi både de äldre, traditionella delarna och de nya, moderna delarna av staden. Vi kikar närmare på stadens ursprung, hur staden utvecklas och byggs till och var befolkningen bor. Vi besöker även stadens äldsta koptiska kyrka samt en moské där vi lär oss lite mer om islam. Under dagen besöks även fiskmarknaden, grönsaksmarknaden och vi får både shopping och restaurangtips. Allt för att man ska lära känna sin semesterort bättre.

Utflykten inkluderar bl.a. bussresa med guide och entréer till ovannämnda program. Utflykten är ca 5 timmar.
Dansktalande guide.
Pris från Hurghada : vuxna ca 10 Euro, barn (5-12 år) ca 5 Euro, barn under 5 år åker gratis.

Ökensafari med fyrhjuling (lilla turen, ca 3 timmar)

En fartfylld förmiddag i öknen.

Du blir hämtad med buss från hotellet och körd till centret som har hand om fyrhjulingarna. Här får du först undervisning i hur du hanterar en fyrhjuling. Därefter rakt ut i öknen i ca en på våra fyrhjulingar. Vi stannar till i en beduinby där vi kopplar av och läskar oss med en kopp te. Här finns även möjlighet att rida kamel. Därefter åker vi tillbaka igen. Man är tillbaka på hotellet vid 12-tiden.

Utflykten inkluderar bl.a. transfer, fyrhjuling och te i beduinbyn.
Engelsktalande guide.
Pris från Hurghada : vuxna ca 35 Euro. Min. ålder är 16 år.
Från Makadi Bay & El Gouna är det ett tillägg på 5 Euro per person..


Obs!
Utflyktsprogrammet ovan är exempel på några av våra utflykter och fler finns i det lokala programmet. Utflykterna kan komma att ändras. Priserna gäller per person och är cirkapriser. Exakta priser får du av resmålspersonalen på plats, då både priser och utflykter kan ändras under året beroende på säsong mm. På några av utflykterna har vi gäster av olika nationalitet (Nordiska). Utflykterna guidas på danska eller engelska. För att utflykterna skall genomföras måste minimiantalet av deltagare anmäla sig.