Detur facebook
Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Resor Till Grekland

Resor Till Grekland

Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Sistaminuten

Välj flygplats

{{toTitleCase(GetArrCityName(LastMinuteListItem))}}

  • {{LastMinuteListItem.Night}} Dagar
  • Enkel resa
  • {{displaydateformat(LastMinuteListItem.FlyDate)}}
    • Endast flyg
    • Flyg & Hotell
{{LastMinuteListItem.Price | isoCurrency:'':0}}:-

Grekland – det gästvänliga resmålet

Grekland – det gästvänliga resmålet

Grekland har varit en semesterfavorit hos svenskarna i snart ett halvt sekel. Och svenskarnas kärlek till Grekland verkar bestå. Kristallklart vatten, små avskilda badvikar, vitkalkade hus, doften av pinjeskog, pittoreska byar, hantverk, sol, genuina tavernor med souvlaki, kalamares, mezes och retsina, gästfrihet är några av de saker vi först tänker på när vi hör ordet Grekland. För andra är det shopping, barer och pulserande nattliv. Oavsett vad man är ute efter på sin semester så har Grekland något för alla. Med en skärgård med över 14 000 öar av alla storlekar så finns det mycket att upptäcka. Detur erbjuder klassikerna Kreta och Rhodos i sitt program. 

 

Rhodos

Rhodos är ett av Greklands mest populära semestermål. Trots den stora turisttillströmningen så känns det fortfarande genuint och det går utan större problem att hitta platser för ro. Det är inte svårt att förstå varför så många väljer att åka hit varje år. Det sägs att ön skapades av solguden Helios till nymfen Rhode som han gifte sig med. Hennes namn betyder rosa hibiskus vilka sägs härstamma här ifrån. Sol och rosa hibiskusblommor låter väll bara det som lockande?! Ön är Greklands fjärde största, ungefär lika stort som Öland, och störst i ögruppen Tolvöarna. Här är somrarna långa och varma och vintrarna korta och fuktiga. I mitten på ön tornar berget Attavyros upp sig och runt omkring frodas olivlundarna och citrusplantagen. Långa stränder med kristallklart vatten sträcker ut sig efter kusten och där emellan gömmer sig små charmiga byar. Ön lämpar sig väl för dem som gillar att se sig runt på egen hand, hyr en bil eller moped för en dag eller utnyttja öns bussar. Det finns gott om historiska platser, fantastiska små badvikar och genuina byar. Ju längre söder ut man tar sig desto färre turister. 

På öns norra spets ligger Rhodos stad. Här finns nog något som kan tilltala de flesta besökare med trendiga butiker, hippa nattklubbar, förstklassiga restauranger och ett brett kulturutbud. Staden är dessutom en välbevarad medeltida stad och förtrollande vacker. Att vandra runt bland ruiner på de smala stenbelagda gatorna får en att färdas bakåt i tiden. Staden omges av två stränder Elli Beach och Windy Beach vilket gör at det är aldrig långt till sol, bad och avkoppling. Från hamnen går det dagligen båtar både till närliggande öar och till turkiska Marmaris. 

På östra sidan av ön, ca femton kilometer söder om Rhodos stad finns öns kanske finaste sandstrand och semesterorten Faliraki. Detta är en riktig charterort med en strand som inbjuder till sol och bad och ett pulserande nattliv. 

På västsidan, strax bortom Rhodos stad sträcker en lång klapperstenstrand ut sig och vid denna ligger semesterorterna Ixia och Ialyssos. Här slipper man trängsel och stress på stränderna och vågorna och vindarna som drar in här tilltalar många kite- och windsurfare. Här bor man lugnt till men har fortfarande nära till storstaden.

 

Kreta

Greklands största ö har mycket att erbjuda med sina timjansdoftande kullar, glittrande bukter, grottor i bergen och ett varmt folk som inte är sena med att bjuda till när de får besök! Hyr en moped och ta er runt och utforska ön där små pittoreska byar och tavernor finns bakom varje hörn. Här serveras grekiska sallader, tzatziki och ouzo i friska mängder. Det turkosblå vattnet håller en behaglig badtemperatur långt in på hösten och det är inte alls svårt att förstå varför Kreta är ett så populärt resmål. Kreta är den sydligaste av Greklands ca 3,500 öar och har därmed endast två årstider, en varm torr sommar varvat med en mild, fuktig vinter. Klimatet, landskapet och de fruktbara slätterna passar perfekt för de odlingar som är traditionella i medelhavsområdet. Här trivs oliver, vindruvor, fikon och citrusfrukter. En semester på Kreta lämpar sig väl både för den som vill ta det lugnt och för den som önskar en mer aktiv semester. Här erbjuds ett brett utbud av Spa-anläggningar, vinprovningar eller kulinariska utflykter. Men också mer fartfyllda aktiviteter såsom gokart, dykning, cykelturer och vattenland. Är det kulturen som lockar finns här det gott om arkeologiska utgrävningar och museum, flera olika kulturfestivaler med teater- och musikuppträdanden, vinfestivaler samt konst- och fotoutställningar för att nämna några. 

Chania är Kretas andra största stad som är ståtligt belägen på den frodiga nordvästsidan av ön. Vackra Chania har lyckats bevara sin historiska karaktär i den växande turismen och anses också vara en av de vackraste städerna i Grekland. Längs med den milslånga stranden som sträcker ut sig väster om Chania ligger semesterorterna som ett pärlband. 

Rethymnon är Kretas tredje största stad och ligger mellan Chania och Heraklion. Staden är byggd på en udde och ett perfekt semestermål för den som vill kombinera både strandlivet med stadens utbud. Rethymnon har en av Kretas finaste sandstränder som sträcker sig ca 20 km österut. Här kan man välja att bo centralt i stan eller lite lugnare till i någon av de mindre semesterorterna som finns efter östkusten.