Detur facebook
Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Gerani

Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Avstånd

Gerani - Flygplatsen 40 km
Gerani - Chania Stad 16 km
Gerani - Platinas 3 km
Gerani - Agia Marina 6 km
Gerani - Kato Stalos 8 km

Bad

Stranden i Gerani bjuder på allt från grå och grovkornig sand till brunröd sand och små stenar. Det finns inga vattensporter i området. Fina badmöjligheter finns överallt längs kusterna och det blir sällan riktigt trångt på stränderna. Utanför turiststråken kan du hitta egna små badvikar. Stranden i Gerani är kläckningsplats för havssköldpaddor av den hotade arten Caretta Caretta. Honorna lägger ägg under maj–augusti och två månader senare kläcks ungarna. Tänk på att inte vistas på stranden nattetid och rör inte metallskydden över kläckningsplatserna. Skölpaddorna behöver också lämnas ifred om du skulle få syn på några. Uthyrning av solstolar och parasoll kostar ca 50 kr/dag för set om två stolar och ett parasoll.

Barnvänlighet

I Gerani finns inga trottoarer, inga större nivåskillnader, fina asfalterade vägar. Mycket biltrafik på huvudvägen som löper genom orten. Många restauranger är små och rymmer tex inte större barnvagnar, mindre paraplyvagnar är att föredra. I övrigt en lugn och fin ort.

Flygtid

Ca 4 timmar från Stockholm.

Invånarantal

Bofasta: ca 400 personer. Turistsäsong: ca 3 000 personer

Kommunikationer

I vissa fall finns skyltar om vart bussen ska, du bör dock alltid fråga vart bussen går. Regional- och lokalbussar trafikerar hela ön. Lokalbuss mellan till Chania går ca var 20:e minut och kostar ca 2 € Huvudbusstationen för längre resor ligger i Chania Stad. Taxi är utrustade med taxametrar, vilka alltid ska användas. Vid framkörning till hotell tillkommer ett påslag på ca 3 € mot om de fångas på vägen eller vid taxistationer. Cirkapris för taxi mellan Platinas och Chania ca 25 €. Dubbel taxa förekommer nattetid. Vid längre utflykter eller dagsturer kan fast pris överenskommas. Det finns taxichaufförer som enbart bedriver verksamhet på att köra utflykter.

Nöjen

I Gerani är nöjesutbudet mycket begränsat till ett fåtal restauranger och barer. För större utbud rekommenderas en tur till närbelägna Platinas som är välkänt för sitt livliga nöjesliv dag som natt. Här finns massor av restauranger, barer, nattklubbar och diskotek för alla åldrar och smaker.

Servicenr.

Du kan nå vår personal på telefon +30 694 497 35 67.

Shopping

Ett fåtal souvenirbutiker finns i Gerani. För shopping rekommenderas en tur till Platanias eller Chania stad. Prisvärt att köpa är guld- och silversmycken, läder, kryddor, olivprodukter (olja, tvål, m.m), lokala märkeskläder och skor.

Sport & aktiviteter

I Gerani erbjuds inga vattensporter. Önskas detta finns det på stranden i närbelägna Platanias. Där det finns vattenskoter, fallskärm efter båt, vattencyklar med mera. Det ordnas med cykelturer, både organiserat och på egen hand. Ön erbjuder också goda vandringsmöjligheter på särskilda vandringsleder, dykning, gokart och bowling.

Transfer

Ca 60 minuter från flygplatsen till första hotellet.

Äta ute

Bröd och kuvertavgift tillkommer ofta vid beställning. En enklare måltid kostar ca 75 SEK, lunch ca 100 SEK, middag ca 130 SEK, en öl ca 30 SEK, vatten på flaska ca 6 SEK/liter.er.

Övrigt

Undervattensströmmar förekommer. Flaggsystem finns på de flesta officiella stränder i Chania med omgivning, men använd ditt sunda förnuft. Kontrollera hur strömt vattnet är innan du låter barnen bada fritt. Känner du att det suger utåt, låt barnen stanna vid strandkanten eller gå tillbaka till hotellet. Det förekommer många herrelösa och kringströvande katter på orterna och på hotellen

GOOGLE REMARKETING CODE