Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Gerani

Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Shopping:

• Missa inte Skridlof, den traditionella lädergatan där du kan fynda handgjorda läderarbeten av hög kvalitet, t.ex. handväskor, plånböcker, skor och sandaler. Gatan ligger i Chania som rekommenderas att man tar sig till om man ska satsa stort på shoppingen.
• I Chania, finns det gott om bra shopping. Här finns märken som Bershka, Pull & Bear och Zara. De flesta affärerna har öppet 9.00-14.30, på tisdagar, torsdagar och fredagar håller de också kvällsöppet mellan 17.30 och 21.00.
• Något man bör ha i åtanke när man köper något i Grekland är att alltid se till att ni får kvitto. Annars kan ni bli medskyldiga till momsfusk och detta innebär att du kan bli bötfälld tillsammans med butiksinnehavaren.

Strandliv:

• I Gerani finns en riktigt fin strand, klappersten varvad med grovkornig sand. Här är vattnet inte speciellt långgrunt, men stranden är riktigt fin och lugn. Det finns även möjlighet att hyra solstolar och parasoll här såklart.
• Menies eller Diktynna ligger ca 30 km nordväst om Gerani. Det är en härlig avskild strand med småsten och djupt kristallklart vatten. Området påverkas inte av de vanliga vindarna som blåser i området och är idealisk för avskildhet, långt borta från städerna. Här finns absolut inga närbelägna faciliteter, så se till att du har alla nödvändigheter med dig. Framkomligheten till Menies strand är lite svår, eftersom du måste köra på en dålig grusväg (ca 23km lång) från byn Rodopos. Denna väg leder mycket nära till stranden, men rekommenderas inte för låga bilar. Det finns också några små båtar som kör till Menies från Platanias hamn, som även stannar till vid flera andra närliggande stränder

Prisvärda tips:

• Varför inte passa på att gå till frisören? Klippning, ordna en fin uppsättning eller tvätt och fön innan utgång på kvällen. Här är det mycket billigare än hemma så passa på att investera i en ny hårfärg för att skämma bort dig själv lite extra.
• På Kreta finns även utomordentlig lokaltrafik att använda för en billig peng. Många väljer också att hyra en cykel och ta sig runt med. På cykel kan ni stanna till där ni behagar och till och med få lite extra motion och sol på köpet.

Restauranger:

• Bossa Nova Restaurang ligger i Gerani, nära havet och är riktigt omtyckt i denna lilla ort. En av de bidragande faktorerna till detta är deras breda urval av öl, vin och drinkar. Maten är även den, otroligt uppskattad här.
• Beläget på huvudgatan i Gerani finns Tasos Taverna som serverar Chaniakustens bästa fläskkotlett! De bjuder även på en mysig, avslappnad atmosfär och personalen är professionell och välkomnande.

Lokala kulinariska upplevelser:

• Olivoljan används som bas i nästan alla rätter och står alltid framme på matborden. En skål med olja, lite salt och osaltat bondbröd blir enkelt en delikatess både före och under middagen.

Upplevelser utanför destinationen:

• Vid foten av de vita bergen finns en vacker insjö, Kournas och strax ovanför så finns även byn med samma namn. Längs strandkanten ligger mysiga tavernor. Insjön är Kretas enda och är ett populärt utflyktsmål på Kreta. Hyr en bil och ta er hit på egen hand.
• Spetälskans ö – Spingalonga som blev känd genom boken Längtans ö är ett intressant utflyktsmål. Ön är såklart idag inte en spetälskkoloni, dock finns det gamla ruiner kvar som påminner om tiden då människor förvissades hit och som visar hur livet en gång var här.
• De lokala byarna runt Gerani, är också de värda ett besök. Ano Gerani, Modi, Loutraki, Manoliopoulo är alla traditionella, pittoreska små byar som är karaktäristiska för landsbygden på västra Kreta och ligger samtliga inom en radie av 10 km eller mindre från Gerani. Perfekt för en cykel- eller mopedtur.

Nattliv:

• Fazakerleys Bar är ett populärt tillhåll för resenärer och lokalbor. Här har de riktigt superb personal som gör det bästa för att ni ska trivas. Här är priserna dessutom lägre än om ni till exempel skulle ta er in till Platanias.
• Men är de riktigt håll igång ni är ute efter så ska ni ta er till Platanias som är överlägset när det kommer till uteliv här på Kreta. Ta enkelt buss eller taxi dit

Historiska Platser:

• Det Arkeologiska muséet i Heraklion är en av de främsta muséerna i Grekland och bäst i världen när det kommer till samlingar från den minoiska kulturen. Är du intresserad av historia är ett besök på Arkeologiska muséet ett måste.
• Knossos är det storslagna templet som forskare kommit fram till byggdes ungefär samtidigt som pyramiderna i Egypten. Knossos var en hel stad och stora delar av området har grävts ut. Bland ruinerna märks flera palats, en amfiteater och rester av ett avancerat vatten- och kloaksystem

Utflykter:

• Santorini är paradisön inte långt ifrån Kreta, ta en dagstur över och utforska denna vulkanö som har så mycket att erbjuda. Åk upp till vulkanen, eller hyr en bil eller moped och utforska den vilda naturen. Stanna till och ät en billig lunch på någon avlägsen taverna och njut utav utsikten
• Det råder ingen brist på saker att se och göra på Kreta. Gortyn ligger ca 45 km från Heraklion och var den romerska huvudstaden på Kreta. Staden ligger på södra sidan av centrala Kreta i en bergsdal. Gortyn var mycket betydelsefull under den minoiska civilisationen och är idag en stor turistattraktion med sina arkeologiska fynd.

Missa inte:

• Vill man verkligen uppleva något vackert i Grekland ska man åka till Kreta och besöka den vackra lagunen Balos som ligger i nordvästra hörnet av ön, det sägs vara helt underbart att uppleva det azurblå havet i kombination med den glänsande vita sanden.
• Hyr du bil ska du inte missa att följa vägen från Chania ut mot flygplatsen och stanna vid familjen Venizelos grav – en fantastisk utkiksplats. Här kan man sitta länge och bara njuta av utsikten.

GOOGLE REMARKETING CODE