Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Kalives

Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Avstånd

Kalives - Flygplatsen 25 km
Kalives - Chania stad 20 km
Kalives - Platinas 34 km
Kalives - Kolymbari 42 km
Kalives - Rethymnon 42 km


Bad

Stranden är en långgrund sandstrand med inslag av småsten. Den börjar inne i centrum, vid hamnen och sträcker sig västerut genom nästan hela orten. Den har fått utmärkelsen Blue Flag. Det finns solstolar att hyra på stranden. Uthyrning av solstolar och parasoll kostar ca 50 kr/dag för set om två stolar och ett parasoll. Många hotell och tavernor har solstolar som ingår för sina gäster. Stranden ligger med öppet hav utanför och blåser det kan det bli stora vågor. 

Barnvänlighet

Liten, mysig ort som passar par och barnfamiljer som vill ta det lugnt och koppla av. I centrum är gatorna smala och det finns inte mycket till trottoarer men orten i sig är lugn och inte ens i centrum kan man prata om att det är någon tung trafik. Många restauranger är små och rymmer t.ex. inte större barnvagnar, mindre paraplyvagnar är att föredra. Långgrund sandstrand. 


Flygtid

Ca 4 timmar från Stockholm.


Invånarantal

Bofasta: ca 1000 personer.


Kommunikationer

Från Nationalvägen går det bussar till både Chania och Rethymnon varje timma. Det kostar ca 2,60 € till Chania. Taxi mellan Kalives och Chania kostar ca 20 € och till flygplatsen ca 25 €. Taxibilarna är utrustade med taxametrar, vilka alltid ska användas. Vid framkörning till hotell tillkommer ett påslag på ca 3 € mot om de fångas på vägen eller vid taxistationer. Dubbel taxa förekommer nattetid. Vid längre utflykter eller dagsturer kan fast pris överenskommas. Det finns taxichaufförer som enbart bedriver verksamhet på att köra utflykter.


Nöjen

I Kalives finns caféer, restauranger och barer men inget nöjesliv att tala om. 

Servicenr.

Detur har inga reseledare på orten men du kan nå vår personal på telefon +30 694 497 35 67. 


Shopping

I centrum finns ett bra utbud av små klädbutiker, souvenirbutiker, dagligvaror, bageri och apotek. För ett bredare utbud av shopping rekommenderas en tur till Chania eller Rethymnon. Prisvärt att köpa är guld- och silversmycken, läder, kryddor, olivprodukter (olja, tvål, krämer m.m.), lokala märkeskläder och skor.


Sport & aktiviteter

Längs stranden finns olika vattensporter. Ön erbjuder också goda vandringsmöjligheter på särskilda vandringsleder.


Transfer

Ca 30-60 minuter från flygplatsen till första hotellet, beroende på trafiken.


Äta ute

Bröd och kuvertavgift tillkommer ofta vid beställning. En enklare måltid kostar ca 75 SEK, lunch ca 100 SEK, middag ca 130 SEK, en öl ca 30 SEK, vatten på flaska ca 6 SEK/liter.


Övrigt

Undervattensströmmar förekommer. Flaggsystem finns på de flesta officiella stränder, men använd ditt sunda förnuft. Kontrollera hur strömt vattnet är innan du låter barnen bada fritt. Känner du att det suger utåt, låt barnen stanna vid strandkanten eller gå tillbaka till hotellet. Det förekommer många herrelösa och kringströvande katter på orterna och kring hotellen.

GOOGLE REMARKETING CODE