Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Kalives

Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Utflykter i Kalives

Exempel på utflykter på Kreta

Elafonissi

Elafonissistranden kallas även för Kretas Maldiverna eller Den rosa stranden. Stranden nämns alltid när man ska lista Greklands vackraste stränder. Men det är ingen myt, utan ett besök är ett måste. Sanden är rosaskimrande av pulveriserade snäckskal och vattnet är turkost vilket är makalöst vackert. Stranden är barnvänlig då det är väldigt långgrunt, vilket även gör att det fortare blir varmt i vattnet här. Stranden ligger längst ut på Kretas sydvästra udde och på vägen dit reser vi genom små, pittoreska byar. Vi stannar till i den lilla byn Elos som är känd för sina kastanjeträd och apelsinlundar. Här kan man läska sig med ett glas färskpressad apelsinjuice. Förutom att man får besöka Kretas vackraste strand, kan man njuta av att färdas genom öns mångfaldiga natur.

Pris ca 38

Samariaravien

Vi vandrar genom den mäktiga Samariaravinen som är Europas längsta ravin med sina 18 km. Detta är mer ett äventyr än en utflykt. Ravinen har förutom storslagna vyer en unik fauna och flora. Här lever bl.a. den utrotningshotade Kri-kri geten. Vandringen startar från Omalosplatån som ligger ca 1200 meter över havet. Den slutar vid Libyska havet på den södra kusten i den lilla byn Agia Romeli. Här finns möjlighet att äta lunch eller ta ett dopp i havet. Enda vägen att ta sig från Agia Romeli är med båt till Chora Sfakion eller Sougia by där bussen sedan väntar för återresa till hotellen. 

För att orka vandra genom ravinen bör man ha bra kondition, inga dåliga knän och ha ordentliga skor som passar för vandring. 

Pris ca 38 € 

Båtbiljett och inträde i ravinen tillkommer med ca 15 €

Båttur till Gramvousa

Vi åker med båt nära Kretas kust och du kan se det geologiska fenomenet kallat ”Lutande Kreta” där det ser ut som att ön stiger upp ur havet i väst, men drunknar i öst. Efter ca en och en halv timmes båttur kommer vi till Balouslagunen som har en nästintill outforskad natur. Sanden som skiftar i rosa och det kristallklara vattnet inger en känsla av ett paradis. Här stannar vi givetvis och badar. Balouslagunen ligger längst ut på Kretas nordvästra spetts. Utanför lagunen ligger Gramvousaön som omges av klippor och turkost vatten. På öns högsta punkt finns det ruiner från ett venetianskt fort från 1400-talet. Orkar man vandra dit upp har men en oslagbar och fantastisk utsikt.

Pris ca 48

Knossos & Heraklion

Ett besök på Kreta är inte komplett utan att besöka den minoiska kulturens vagga – palatset Knossos. Denna historiska plats är ca 4000 år gammal och här kan man bland annat den berömda tronsalen och det som troligen var världens första vattentoalett. Med guidens hjälp bygger vi upp palatset igen. Varenda sten i ruinerna vittnar om den magnifika kultur som föddes här och sedan lika plötsligt försvann igen. Vi besöker även Heraklion som är Kretas huvudstad och en av de livligaste städerna i Medelhavsområdet. De medeltida små gränderna inger fortfarande en känsla av att tre olika kontinenter korsar varandra här. Här finns tid för shopping eller lunch. Det finns även möjlighet att besöka Heraklions arkeologiska museum med alla historiska fynd från Knossos och övriga minoiska palats på ön. 

Pris ca 48 € 

Inträde på Knossos & museet tillkommer med ca 16 €

Båttur till Santorini 

Svart sand, vita byggnader och det djupblå havet är de färger som möter dig när fartyget närmar sig Santorini. Ingen annan ö kan jämföras med den vilda skönheten på denna vulkanö. Den intensiva karaktären och unika fascination av denna ö är berusande. Vyn från kanten av vulkanen kommer stanna kvar långt efter att besöket är över. 

Utflykten sker på egen hand. 

Pris ca 135 € 

Limnoupolis vattenpark

I bergen ovanför Chania ligger en av Kretas största vattenparker. Här finns en mängd av vattenrutschkanor och pooler för alla åldrar. Glid runt i ”Lazy River”, kasta dig utför ”Free Fall” eller virvla runt i ”Triple Twist”. Här finns något för alla som har barnasinnet kvar så länge man inte är rädd för att bli blöt. På området finns även en bra avdelning med aktiviteter för de yngsta barnen.

Pris ca 33 € 

Obs!
Utflyktsprogrammet ovan är exempel på några av våra utflykter och fler finns i det lokala programmet. Priserna gäller per person och är cirkapriser. Exakta priser får du av resmålspersonalen på plats, då både priser och utflykter kan under året beroende på säsong mm. På några av utflykterna har vi gäster av olika nationalitet (Nordiska) och det finns kanske inte alltid en svensktalande guide. För att utflykterna skall genomföras måste minimiantalet av deltagare anmäla sig. Utflykterna kan bokas på resmålet och betalas i Euro. Det går också bra att betala med kreditkort.

GOOGLE REMARKETING CODE