Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Kato Stalos

Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Avstånd

Kato Stalos - Flygplatsen 20 km
Kato Stalos - Chania Stad 7 km
Kato Stalos - Platinas 3 km
Kato Stalos - Gerani 8 km
Kato Stalos - Agia Marina 2 km

Bad

Fin, bred, långgrund strand med grovkornig sand. På Kreta kan undervattensströmmar förekomma och flaggsystem finns därför på alla stränder. Uthyrning av solstolar och parasoll kostar ca 50 kr/dag för set om två stolar och ett parasoll.

Barnvänlighet

Smala trottoarer och höga trottoarkanter. Nivåskillnader förekommer. Mycket biltrafik på huvudvägen som löper genom orten. Många restauranger är små och rymmer t.ex inte större barnvagnar, mindre paraplyvagnar är att föredra. Långgrunda fina stränder lämpar sig väl för barn.

Flygtid

Ca 4 timmar från Stockholm.

Invånarantal

Bofasta: Ca 2000 personer. Turistsäsong: Ca 6000 personer.

Kommunikationer

I vissa fall finns skyltar om vart bussen ska, du bör dock alltid fråga vart bussen går. Regional- och lokalbussar trafikerar hela ön. Lokalbuss mellan till Chania går ca var 20:e minut och kostar ca 1,60 € Huvudbusstationen för längre resor ligger i Chania Stad. Taxi är utrustade med taxametrar, vilka alltid ska användas. Vid framkörning till hotell tillkommer ett påslag på ca 3 € mot om de fångas på vägen eller vid taxistationer. Cirkapris för taxi mellan Kato Stalos och Chania ca 7 €. Dubbel taxa förekommer nattetid. Vid längre utflykter eller dagsturer kan fast pris överenskommas. Det finns taxichaufförer som enbart bedriver verksamhet på att köra utflykter

Nöjen

Kvällslivet är ganska stillsamt i Kato Stalos. Men det finns ett fåtal barer och flera restauranger. För större utbud rekommenderas en tur till närbelägna Platinas eller Chania som är välkänt för sitt livliga nöjesliv dag som natt. Här finns massor av restauranger, barer, nattklubbar och diskotek för alla åldrar och smaker.

Servicenr.

Du kan nå vår personal på telefon +30 694 497 35 67.

Shopping

Ett litet utbud av butiker finns i centrum. För shopping rekommenderas en tur till Platanias eller Chania stad. Prisvärt att köpa är guld- och silversmycken, läder, kryddor, olivprodukter (olja, tvål m.m.), lokala märkeskläder och skor.

Sport & aktiviteter

Längs stränderna finns många olika vattensporter att välja mellan såsom vattenskoter, fallskärm efter båt, vattencyklar med mera. Det ordnas med cykelturer, både organiserat och på egen hand. Ön erbjuder också goda vandringsmöjligheter på särskilda vandringsleder, dykning, gokart och bowling.

Transfer

Ca 40 minuter från flygplatsen till första hotellet..

Äta ute

Bröd och kuvertavgift tillkommer ofta vid beställning. En enklare måltid kostar ca 75 SEK, lunch ca 100 SEK, middag ca 130 SEK, en öl ca 30 SEK, vatten på flaska ca 6 SEK/liter.er.

Övrigt

Genom orten löper en trafikerad väg. För de hotell som är belägna på bergssidan behöver denna väg korsas. Barn bör inte korsa vägen utan tillsyn. Det förekommer många herrelösa och kringströvande katter på orterna och på hotellen

GOOGLE REMARKETING CODE