Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Avstånd

Kolymbari - Flygplatsen 48 km
Kolymbari - Chania Stad 24 km
Kolymbari - Platinas 12 km
Kolymbari - Agia Marina 14 km
Kolymbari - Kato Stalos 16 km

Bad

Stranden är en klapperstensstrand som börjar inne i hamnen och sträcker sig öster ut, hela vägen till Tavronitis. I början är den relativt långgrund men blir sen fort djup. Det finns solstolar att hyra på stranden. Uthyrning av solstolar och parasoll kostar ca 50 kr/dag för set om två stolar och ett parasoll. Det brukar inte vara trångt mellan solstolarna ens under högsäsong. Det finns även någon liten taverna. Stranden ligger med öppet hav utanför och blåser det kan det bli riktigt stora vågor. Vill man ha sandstränder ligger några av Kretas vackraste stränder inte allt för långt bort för en dagsutflykt, tex. Falasserna och Balos.

Barnvänlighet

Det finns inte mycket till trottoarer men orten i sig är lugn och inte ens i centrum kan man prata om att det är någon tung trafik. Många restauranger är små och rymmer tex inte större barnvagnar, mindre paraplyvagnar är att föredra. I övrigt en lugn och fin ort.

Flygtid

Ca 4 timmar från Stockholm.

Invånarantal

Bofasta: ca 1000 personer. Turistsäsong: ca 3 000 personer

Kommunikationer

De gröna bussarna traffikerar mellan Chania och Kolymbari och går 1-3 ggr per timme beroende på vilken tid på dygnet det är. Kostnaden är ca 3 euro. I vissa fall finns skyltar om vart bussen ska, du bör dock alltid fråga vart bussen går. Regional- och lokalbussar trafikerar hela ön. Huvudbusstationen för längre resor ligger i Chania Stad. Taxi är utrustade med taxametrar, vilka alltid ska användas. Vid framkörning till hotell tillkommer ett påslag på ca 3 € mot om de fångas på vägen eller vid taxistationer. Cirkapris för taxi mellan Platinas och Chania ca 25 €. Dubbel taxa förekommer nattetid. Vid längre utflykter eller dagsturer kan fast pris överenskommas. Det finns taxichaufförer som enbart bedriver verksamhet på att köra utflykter.

Nöjen

Kolymbari finns inget nöjesliv att tala om. Det finns ett fåtal tavernor och några caféer. För större utbud rekommenderas en tur till Platinas som är välkänt för sitt livliga nöjesliv dag som natt. Här finns massor av restauranger, barer, nattklubbar och diskotek för alla åldrar och smaker.

Servicenr.

Du kan nå vår personal på telefon +30 694 497 35 67.

Shopping

Det finns ett fåtal butiker med inriktning på dagligvaror samt apotek. Under sommarmånaderna brukar det vara marknad i byn på fredagar. För övrig shopping rekommenderas en tur till Platanias eller Chania stad. Prisvärt att köpa är guld- och silversmycken, läder, kryddor, olivprodukter (olja, tvål, m.m), lokala märkeskläder och skor.

Sport & aktiviteter

I Tavronitis erbjuds inga vattensporter. Önskas detta finns det på stranden i Platanias. Där det finns vattenskoter, fallskärm efter båt, vattencyklar med mera. Det ordnas med cykelturer, både organiserat och på egen hand. Ön erbjuder också goda vandringsmöjligheter på särskilda vandringsleder, dykning, gokart och bowling.

Transfer

Dryga 60 minuter från flygplatsen till första hotellet.

Äta ute

Bröd och kuvertavgift tillkommer ofta vid beställning. En enklare måltid kostar ca 75 SEK, lunch ca 100 SEK, middag ca 130 SEK, en öl ca 30 SEK, vatten på flaska ca 6 SEK/liter.er.

Övrigt

Undervattensströmmar förekommer. Flaggsystem finns på de flesta officiella stränder i Chania med omgivning, men använd ditt sunda förnuft. Kontrollera hur strömt vattnet är innan du låter barnen bada fritt. Känner du att det suger utåt, låt barnen stanna vid strandkanten eller gå tillbaka till hotellet. Det förekommer många herrelösa och kringströvande katter på orterna och på hotellen

GOOGLE REMARKETING CODE