Detur facebook
Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Exempel på utflykter

Elafonissi

Från norra kusten till sydvästra Kreta reser vi genom små pittoreska byar . Vi kommer att uppleva Kretas mångfaldiga naturoch når under dagen en av Kretas finaste stränder. Vi stannar till iden lilla byn Elos som är känd för sina många kastanjeträd. Turen fortsätter till ön Elafonisi som ligger i Kretas sydvästra hörn. Här skiljs ön och fastlandet åt endast av en smal vattenremsa, vilket gör att man kan promenera till ön. Vit sand som skiftar i rosa, skapar en tropisk atmosfär på stranden där vi tillbringar resten av dagen.

Samariaravien

Vi vandrar genom den mäktiga Samariaravinen och det är mer ett äventyr än en utflykt. Vandringen startar från Omalosplatån som ligger 1000 meter över havet. Ravinen är 18 km lång och därmed den längsta i Europa. Den slutar i Libyska havet på den södra kusten. Här ligger den lilla fiskebyn Agia Romeli och här finns möjlighet att äta lunch eller ta ett dopp i havet. Utflykten fortsätter sedan med båt till Chora Sfakion eller Sougia by där bussen väntar för återresa till hotellen. Vi rekommenderar ordentliga skor som passar for vandring. 

Gramvousa

Halvön Gramvousa ligger på nordöstra delen av Kreta och vid dess spets finns den vackra lagunen Balous. Vi åker med båt nära Kretas kust och du kan se det geologiska fenomenet kallat ”Lutande Kreta” där det ser ut som att ön stiger upp ur havet i väst, men drunknar i öst. Efter ca en och en halv timmes båttur kommer vi till Balouslagunen som har en nästintill outforskad natur. Sanden som skiftar i rosa och det kristallklara vattnet inger en känsla av ett paradis. Vi besöker också Gramvousaön som omges av klippor och turkost vatten. På öns högsta punkt finns det ruiner från det venitianska fortet från 1400-talet.

Santorini

Svart sand, vita byggnader och det djupblå havet är de färger som möter dig när fartyget närmar sig Santorini. Ingen annan ö kan jämföras med den vilda skönheten på denna vulkanö. Den intensiva karaktären och unika fascination av denna ö är berusande. Vyn från kanten av vulkanen kommer stanna kvar långt efter att besöket är över. Utflykten sker på egen hand. 

Knossos & Heraklion

Ett besök på Kreta är inte komplett utan att besöka den minoiska kulturens vagga – palatset Knossos. Denna historiska plats är 4000 år gammal och här kan man bland annat se kungens rum och en fresk med motivet av en prins. Varenda sten i ruinerna vittnar om den magnifika kultur som föddes här. Från år 2000 f. Kr har denna plats varit ett av antikens sju underverk. Vi besöker även Heraklion som är Kretas huvudstad och en av de livligaste städerna i Medelhavsområdet. De medeltida små gränderna inger fortfarande en känsla av att tre olika kontinenter korsar varandra här. Det finns även möjlighet att besöka Heraklions arkeologiska museum med kvarlämningar som man påträffat i Knossos och närliggande områden. 

Obs!
Utflyktsprogrammet ovan är exempel på några av våra utflykter och fler finns i det lokala programmet. Priserna gäller per person och är cirkapriser. Exakta priser får du av resmålspersonalen på plats, då både priser och utflykter kan under året beroende på säsong mm. På några av utflykterna har vi gäster av olika nationalitet (Nordiska) och det finns kanske inte alltid en svensktalande guide. För att utflykterna skall genomföras måste minimiantalet av deltagare anmäla sig. Utflykterna kan bokas på resmålet och kan betalas i Euro, TND eller SEK. Det går också bra att betala med kreditkort.

GOOGLE REMARKETING CODE