Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Rethymnon Fakta

Avstånd

Rethymnon - Flygplatsen 70 km

Rethymnon - Chania Stad 64 km

Rethymnon - Heraklion 80 km  

Bad

Den långa sandstranden börjar mitt inne i staden och sträcker sig sedan hela 12 kilometer österut från staden. Ju närmre staden desto folktätare blir det. Vissa avsnitt är steniga, andra består av mer finkornig sand. Bitvis är det också rejält långgrund, särskilt vid stranden inne i staden. Solstolar och parasoll finns mot kostnad att hyra på stranden. Uthyrning av solstolar och parasoll kostar ca 50 kr/dag för set om två stolar och ett parasoll. Här finns också gott om aktiviteter och vattensporter att ta del av. Längs med stranden går också huvudgatan med gott om restauranger och barer. På Kreta kan undervattensströmmar förekomma och flaggsystem finns därför på alla stränder.   

Barnvänlighet

Under sommarmånaderna stängs delar av strandpromenaden i staden, av helt för biltrafik och det blir då en trevlig gågata. Här finns då gott om underhållning för hela familjen och för barnen. I stadsparken finns en stor lekplats, liksom vid Agios Giorgios kyrka. Det är lätt att ta sig runt med barnvagn på gågatan och i gamla stan. Mer restips för resande med barn hittar du här.

Flygtid

Ca 4 timmar från Stockholm till Chania flygplats

Guideservice

Begränsad reseledarservice. Hotellbesök utgår, men reseledare finns på vårt servicekontor i Chania och tillgängliga per telefon/SMS för kontakt vid eventuella problem eller utflyktsbokningar. . 

Invånarantal

Öns 3:e största stad. Ca 40 000 invånare

Kommunikationer

I vissa fall finns skyltar om vart bussen ska, du bör dock alltid fråga vart bussen går. Regional- och lokalbussar trafikerar hela ön. Lokalbuss mellan Rethymnon och Chania kostar ca 6 Euro Huvudbusstationen ligger västra utkanten av staden, mellan huvudgatan och strandvägen. Taxi är utrustade med taxametrar, vilka alltid ska användas. Vid framkörning till hotell tillkommer ett påslag på ca 3 € mot om de fångas på vägen eller vid taxistationer. Dubbeltaxa förekommer nattetid. Vid längre utflykter eller dagsturer kan fast pris överenskommas. Det finns taxichaufförer som enbart bedriver verksamhet på att köra utflykter.  

Nöjen

I området från den venetianska hamnen upp mot fortezzan finns det populäraste nattlivet. Barer, musikbarer och diskotek blandat med trevliga tavernor och caféer. För barnfamiljer finns det mycket att se och göra i gamla stan. Vill ni komma från orten en dag rekommenderas en tur bort till vattenlandet Watercity som är Kretas största vattenpark. Det ligger en dryg timma ifrån Rethymnon, strax bortom Heraklion.  

Servicenr.

+30 694 497 35 67

Shopping

I centrala Rethymnon finns gott om butiker. Många butiker och större supermarkets har stängt på söndagar. Annars är öppettiderna 10:00-14:00, med kvällsöppet 18:00-21:00 tisdag, torsdag och fredag. Turistaffärer brukar ha mer flexibla öppettider. Marknad med lokala handelsvaror hittar du på torsdagar vid nya marinan och på lördagar nära busstationen. Populära produkter att handla med sig hem är välgörande olivprodukter, liksom god olivolja och oliver. Annat som finns att hitta är guld, läder och skor.   

Sport & aktiviteter

Längs stränderna finns många olika vattensporter att välja mellan såsom vattenskoter, fallskärm efter båt, vattencyklar med mera. Det ordnas med cykelturer, både organiserat och på egen hand. Ön erbjuder också goda vandringsmöjligheter på särskilda vandringsleder, dykning och bergsklättring.   

Tillgänglighet

Vissa nivåskillnader, smala gator med stark trafik i nyare delen av staden. I gamla stan, längs strandpromenaden är det under sommarmånaderna bilfritt med god tillgänglighet.   

Transfer

Ca 1 timma och 30 minuter från flygplatsen till första hotellet. 

Äta ute

Ett mycket stort utbud av restauranger och barer. Bröd och kuvertavgift tillkommer ofta vid beställning. En enklare måltid kostar ca 75 SEK, lunch ca 100 SEK, middag ca 130 SEK, en öl ca 30 SEK, vatten på flaska ca 6 SEK/liter. 

Övrigt

Under juni och början av juli lägger den utrotningshotade Caretta-Caretta sköldpaddan sina ägg. Det finns ingen speciell strand som är avsedd för sköldpaddorna, men många arbetar tillsammans för att hjälpa dem. Upptäcker du avspärrningar, vänligen respektera detta. I steniga partier av stranden kan det förekomma sjöborrar och badskor rekommenderas. Skulle du bli stungen kan du få hjälp på närmsta apotek. Sticket i sig är inte farligt eller giftigt, även om det kan göra ganska ont. Som med alla sår finns det en infektionsrisk och såret bör behandlas.

GOOGLE REMARKETING CODE