Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Avstånd

Tavronitis - Flygplatsen 44 km
Tavronitis - Chania Stad 20 km
Tavronitis - Platinas 8 km
Tavronitis - Agia Marina 10 km
Tavronitis - Kato Stalos 12 km


Bad

Stranden i Tavronitis är en ca 3 km lång klapperstensstrand. I början är den relativt långgrund men blir sen fort djup. Det finns solstolar att hyra på stranden. Uthyrning av solstolar och parasoll kostar ca 50 kr/dag för set om två stolar och ett parasoll.
Det brukar inte vara trångt mellan solstolarna ens under högsäsong. Det finns även någon liten taverna. Stranden ligger med öppet hav utanför och blåser det kan det bli riktigt stora vågor.

Barnvänlighet

Det finns inga trottoarer utom precis genom centrum och dessa är väldigt smala. Mycket biltrafik på huvudvägen som löper genom orten. Många restauranger är små och rymmer tex inte större barnvagnar, mindre paraplyvagnar är att föredra. I övrigt en lugn och fin ort.


Flygtid

Ca 4 timmar från Stockholm.


Invånarantal

Bofasta: ca 400 personer. Turistsäsong: ca 2 000 personer


Kommunikationer

De gröna bussarna mellan Chania och Kolymbari stannar i Tavronitis. Dessa går 1-3 ggr per timme beroende på vilken tid på dygnet det är. Kostnaden är ca 3 euro. I vissa fall finns skyltar om vart bussen ska, du bör dock alltid fråga vart bussen går. Regional- och lokalbussar trafikerar hela ön. Huvudbusstationen för längre resor ligger i Chania Stad. Taxi är utrustade med taxametrar, vilka alltid ska användas. Vid framkörning till hotell tillkommer ett påslag på ca 3 € mot om de fångas på vägen eller vid taxistationer. Cirkapris för taxi mellan Platinas och Chania ca 25 €. Dubbel taxa förekommer nattetid. Vid längre utflykter eller dagsturer kan fast pris överenskommas. Det finns taxichaufförer som enbart bedriver verksamhet på att köra utflykter.


Nöjen

I Tavronitis finns inget nöjesliv att tala om. Det finns ett fåtal tavernor och några caféer. Dessa är alla väldigt ”grekiska” och inte så” turistiska”. För större utbud rekommenderas en tur till närbelägna Platinas som är välkänt för sitt livliga nöjesliv dag som natt. Här finns massor av restauranger, barer, nattklubbar och diskotek för alla åldrar och smaker.


Servicenr.

Du kan nå vår personal på telefon +30 694 497 35 67.


Shopping

Det finns ett fåtal butiker med inriktning på dagligvaror samt apotek. För shopping rekommenderas en tur till Platanias eller Chania stad. Prisvärt att köpa är guld- och silversmycken, läder, kryddor, olivprodukter (olja, tvål, m.m), lokala märkeskläder och skor.


Sport & aktiviteter

I Tavronitis erbjuds inga vattensporter. Önskas detta finns det på stranden i närbelägna Platanias. Där det finns vattenskoter, fallskärm efter båt, vattencyklar med mera. Det ordnas med cykelturer, både organiserat och på egen hand. Ön erbjuder också goda vandringsmöjligheter på särskilda vandringsleder, dykning, gokart och bowling.


Transfer

Ca 60 minuter från flygplatsen till första hotellet.


Äta ute

Bröd och kuvertavgift tillkommer ofta vid beställning. En enklare måltid kostar ca 75 SEK, lunch ca 100 SEK, middag ca 130 SEK, en öl ca 30 SEK, vatten på flaska ca 6 SEK/liter.er.


Övrigt

Undervattensströmmar förekommer. Flaggsystem finns på de flesta officiella stränder i Chania med omgivning, men använd ditt sunda förnuft. Kontrollera hur strömt vattnet är innan du låter barnen bada fritt. Känner du att det suger utåt, låt barnen stanna vid strandkanten eller gå tillbaka till hotellet. Det förekommer många herrelösa och kringströvande katter på orterna och på hotellen

 

GOOGLE REMARKETING CODE