Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Faliraki

Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Avstånd

 Faliraki - Flygplatsen 17 km
Faliraki – Rhodos stad 15 km
Faliraki - Ixia 14 km
Faliraki - Ialyssos 17 km
Faliraki - Lindos 36 km


Bad

En fyra kilometer lång sandstrand. Då stranden ligger i en bukt skyddas den relativt väl från vindar och större vågor. Det finns även fem mindre stränder i området, bl.a. Ladiko och Antony Quinn som är populära hos snorklare för sitt rika fiskliv (klipp/stenstränder) och Kathara, öns enda nudiststrand. Uthyrning av solstolar och parasoll kostar ca 50 kr/dag för set om två stolar och ett parasoll.

Barnvänlighet

Faliraki har vuxit upp kring turism och det gör att det är enkelt att ta sig fram med barnvagnar. Stranden är barnvänlig med sin fina sand. Här finns mycket att göra för barnfamiljerna, bl.a. en vattenpark, nöjespark, bowling och minigolf. Det finns flera butiker med både barnmat och blöjor, bl.a. Carrefour och Lidl. Barnfamiljerna bor gärna en bit utanför centrum för att inte störas av nattlivet. 

Flygtid

Ca 4 timmar från Stockholm.


Kommunikationer

Bussar trafikerar hela ön. I vissa fall finns skyltar om vart bussen ska, du bör dock alltid fråga vart bussen går. Buss till Rhodos stad kostar ca 2,5 €. Taxi är utrustade med taxametrar, vilka alltid ska användas. Vid framkörning till hotell tillkommer ett påslag på ca 3 € mot om de fångas på vägen eller vid taxistationer. Cirkapris för taxi mellan Faliraki och Rhodos stad är ca 16 € och till flygplatsen ca 25 €. Dubbel taxa förekommer nattetid. Vid längre utflykter eller dagsturer kan fast pris överenskommas. Det finns taxichaufförer som enbart bedriver verksamhet på att köra utflykter.


Nöjen

I Faliraki är nöjesutbudet stort och pulserande. Kring huvudgatan finns en populär ”bargata” med flera barer och några nattklubbar. Det finns även mysiga caféer och gott om restauranger både lokala små grekiska tavernor till restauranger med internationell prägel. 

Servicenr.

Inte klart ännu.

Shopping

Minimarkets och souvenirbutiker som säljer det mesta som turisterna kan tänkas behöva under sin semester, men där utöver finns det inte mycket till shopping. För ett större utbud rekommenderas ett besök i Rhodos stad. 

Sport & aktiviteter

Längs stranden finns många olika vattensporter att välja mellan som vattenskoter, fallskärm efter båt, vattenskidor m.m. Dessutom finns det bowling, minigolf, go-cart och en vattenpark. Stränderna Ladiko och Antony Quinn är populära för snorkling. 10 km bortom Faliraki, i Afandou, ligger öns enda golfbana.

Transfer

Ca 30-60 minuter från flygplatsen till första hotellet, beroende på om bussen åker in i Rhodos stad för att släppa av gäster eller inte.


Äta ute

Bröd och kuvertavgift tillkommer ofta vid beställning. En enklare måltid kostar ca 75 SEK, lunch ca 100 SEK, middag ca 130 SEK, en öl ca 35 SEK, vatten på flaska ca 7 SEK/liter.
 
 

GOOGLE REMARKETING CODE