Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Faliraki

Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Resetips om Faliraki

 

Shopping:

• På Rhodos, liksom många av de andra grekiska öarna finns det mycket hantverk, så som läder, keramik, textilier och smycken. Det finns även många bra livsmedel att köpa med hem, t.ex. kryddor, olivolja, honung och ostar. I havet kring Rhodos växer tvättsvampar. Dessa är en bra och användbar souvenir at köpa med hem. På Guld, silver och läder går det ibland att pruta på men för övriga varor är det oftast fasta priser. 
• Bästa och största utbudet avshopping hittar man i Rhodos stad, ta er dit med buss eller taxi och gör det till en heldagsutflykt. I Faliraki centrum finns det souvenirbutiker, minimarkets och mataffärer. 

• Något man bör ha i åtanke när man köper något i Grekland är att alltid se till att ni får kvitto. Annars kan ni bli medskyldiga till momsfusk och detta innebär att du kan bli bötfälld tillsammans med butiksinnehavaren.

Strandliv:

• Falirakistranden består av mestadels finkornig sand. Det är relativt långgrunt. Efter stranden finns flera serveringar och gott om vattensporter. Solstolar och parasoller är mot kostnad. Även vid de andra fem stränderna i området finns det serveringar och solstolar. Dessa stränder är klipp/stenstränder och badskor rekommenderas.
 

Restauranger:

• Ilios Restaurang ligger efter stranden en bit ut från centrum. Restaurangen har många stammisar, mycket p.g.a. den härliga stämningen som råder här. Glad och trevlig personal. Maten är är dessutom god och vällagad och personalen ser till att alla blir nöjda. 

• Rattan Cuizine & Cocktail är en trendig och populär restaurang i den högre prisklassen. Här serveras internationella rätter med en grekisk touch gjorda på förstklassiga råvaror och fantastiskt presenterade.

• Porto Bello ligger centralt till precis vid stranden. Det är en populär italiensk restaurang som serverar tunna, vedugnsbakade pizzor och goda pastarätter men även vällagad grekisk mat. 
 

Upplevelser utanför destinationen:

• Lindos ligger på en udde, mitt på östra delen av ön. Denna by ÄR Grekland. Den besår av små vita byggnader och smala gränder och ser precis så där grekisk ut som byarna gör på vykort. Byn är väl värd ett besök. Strosa i gränderna, besök akropoliset och templet som tronar uppe på höjden över byn, drick en frappé (iskaffe) på något litet café och svalka dig sedan med ett bad från någon av byns två stränder.

Nattliv:

• I Falirakis centrum finns ett pulserande nattliv med ett flertal populära barer och några nattklubbar. Här går det att festa tills solen går upp. Några exempel är Mangos Latin Bar, DC (Dance City) Club och Climax Bar.
 

Historiska Platser:

• På höjden ovanför Faliraki ligger byn Kalithies med flera historiska platser som är väl värda ett besök. I Kalithies finns den arkeologiska fyndplatsen Sarantapichos. Man tror att detta är ett Akropolis från ca 400-300 f.Kr. I närheten finns även Profeten Amos kloster.

• Mellan Faliraki och Rhodos stad ligger semesterorten Kalithea som är känd för sina varma källor, Thermes Kalithea eller Kalithea springs. Dessa har används sedan antiken för att främja hälsan. I början av 1900-talet byggde en italienare en fantastisk vacker Spa-anläggning i bukten. Denna är inte i bruk som Spa längre men är en populär plats för bröllop. Nedanför den fina byggnaden finns en liten badvik.  

GOOGLE REMARKETING CODE