Detur facebook
Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Ixia & Ialyssos

Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Avstånd

Ixia - Flygplatsen 10 km
Ixia – Rhodos stad 4 km
Ixia - Faliraki 14 km
Ixia - Lindos 48 km
Ixia - Ialyssos 3 km


Bad

En milslång klapperstenstrand som blir djup relativt fort. På västra sidan av ön fläktar det nästan jämnt och vågorna kan vara höga. Populär strand för windsurfare och kitesurfare. Uthyrning av solstolar och parasoll kostar ca 50 kr/dag för set om två stolar och ett parasoll.

 

Barnvänlighet

Dessa två orter har vuxit upp kring hotellen i området. Det gör att allt är anpassat kring turister, bl.a. är det enkelt att ta sig fram med barnvagnar. Många av hotellen har riktat in sig på barnfamiljer och har aktiviteter som passar dessa. Det finns någon kommunal lekplats i området. Stranden är inte så barnvänlig då den fort blir djup och det oftast är ganska vågigt. För familjer med mindre barn 

 

 

Flygtid

Ca 4 timmar från Stockholm.


Kommunikationer

Bussar trafikerar hela ön. I vissa fall finns skyltar om vart bussen ska, du bör dock alltid fråga vart bussen går. Buss till Rhodos stad kostar ca 2,5 €. Taxi är utrustade med taxametrar, vilka alltid ska användas. Vid framkörning till hotell tillkommer ett påslag på ca 3 € mot om de fångas på vägen eller vid taxistationer. Cirkapris för taxi mellan Faliraki och Rhodos stad är ca 10 € och till flygplatsen ca 20 €. Dubbel taxa förekommer nattetid. Vid längre utflykter eller dagsturer kan fast pris överenskommas. Det finns taxichaufförer som enbart bedriver verksamhet på att köra utflykter.


Nöjen

I Ixia & Ialyssos är nöjesutbudet begränsat. Det finns gott om restauranger, några barer och caféer, men nattlivet är lugnt. För dem som vill ha ett större utbud rekommenderas att man tar sig till Rhodos stad.

Servicenr.

Inte klart ännu.

Shopping

Minimarkets och souvenirbutiker som säljer det mesta som turisterna kan tänkas behöva under sin semester, men där utöver finns det inte mycket till shopping. För ett större utbud rekommenderas ett besök i Rhodos stad. 

Sport & aktiviteter

Längs stranden finns många olika vattensporter att välja mellan som vattenskoter, fallskärm efter båt, vattenskidor m.m. Orten är populär hos wind- & kitesurfare. Det finns möjlighet att hyra cykel.

Transfer

Ca 20-30 minuter från flygplatsen till första hotellet.

Äta ute

Bröd och kuvertavgift tillkommer ofta vid beställning. En enklare måltid kostar ca 75 SEK, lunch ca 100 SEK, middag ca 130 SEK, en öl ca 35 SEK, vatten på flaska ca 7 SEK/liter.GOOGLE REMARKETING CODE