Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Ixia & Ialyssos

Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Resetips om Ixia & Ialyssos

 

Shopping:

• På Rhodos, liksom många av de andra grekiska öarna finns det mycket hantverk, så som läder, keramik, textilier och smycken. Det finns även många bra livsmedel att köpa med hem, t.ex. kryddor, olivolja, honung och ostar. I havet kring Rhodos växer tvättsvampar. Dessa är en bra och användbar souvenir at köpa med hem. På Guld, silver och läder går det ibland att pruta på men för övriga varor är det oftast fasta priser. 
• Bästa och största utbudet avshopping hittar man i Rhodos stad, ta er dit med buss eller taxi och gör det till en heldagsutflykt. I Faliraki centrum finns det souvenirbutiker, minimarkets och mataffärer. 

• Något man bör ha i åtanke när man köper något i Grekland är att alltid se till att ni får kvitto. Annars kan ni bli medskyldiga till momsfusk och detta innebär att du kan bli bötfälld tillsammans med butiksinnehavaren.

 

Strandliv:

• Den långa stranden består av klappersten och blir fort djup. Efter stranden finns flera serveringar och gott om vattensporter. Solstolar och parasoller är mot kostnad. Badskor rekommenderas.


Restauranger:

• Sirtaki Ixia ligger efter huvudgatan i Ixia. Här serveras traditionell grekisk husmanskost i rikliga portioner. Det är framför allt deras stora utbud av små rätter- mezes som är att rekommendera. Låt köket göra ett lämpligt urval eller varför inte ta in alltihopa!  

• Sartaj Indian Restaurant ligger efter huvudgatan i utkanten av Ixia, på väg mot Rhodos stad. Detta är ett bra val när man tröttnat på grekisk mat och vill ha genuin indisk mat med de rätt kryddorna. Att ägarna dessutom är oerhört trevliga och måna om sina gäster gör inte besöket sämre.

• Kostas Village Taverna i centrala Ialyssos är en härlig färgklick. Inredningen lyser upp och man blir glatt inställd. Maten är vallagad grekisk husmanskost.Upplevelser utanför destinationen:

• Fjärilsdalen, Petaloudes, som ligger närheten av Theologos på västkusten, en dryg mil ifrån flygplatsen, är väl värd ett besök. Det är ett bra alternativ när man fått lite för mycket av solen. I en skuggig och trolsk dalgång, kantad av pinjeträd och med små stigar, broar och vattenfall, har fjärilsarten Panaxia Quadripunctaria (släktet Björnspinnare) sitt hem (jun-sep). Dessa är väldigt sällsynta och finns bara på ett fåtal platser på jorden. Även själva naturen i området är värd ett besök. Det är en inträdesavgift för att gå in i dalen.

Nattliv:

• I Ixia och Ialyssos finns det gott om restauranger och några barer och caféer. Nattlivet är dock lugnt. För den som vill ha ett livligt och brett nattliv rekommenderas att man tar en taxi in till Rhodos stad. 

Historiska Platser:

• I närheten av Ialyssos finns ruinerna av öns gamla huvudstad- Ialyssas, som har gett namn till staden. Staden grundades redan 400 f.kr. och är fortfarande en populär plats att besöka.

 •Staden Theologos eller Tholos som den också kallas är en liten pärla på många vis. Staden har mycket charm, här infinner sig den traditionella by känslan, och en fin strand. I centrum finns tavernor, butiker och caféer. Här kan man se de äldre männen sitta på ett kafenon och diskutera politik, sport och spela backgammon. Stans kyrka Agios Spiridonas är känd för sitt vita klocktorn. Stadskärnan är byggd i traditionell grekisk stil medtraditionella byggnadsmaterial och smala gator vilket ger en Medeltidskänsla. I omgivningarna kring staden finns flera historiska platser, bl.a. det heliga klostret Kalopetra och kyrkan Aghios Soulas.

GOOGLE REMARKETING CODE