Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Ixia & Ialyssos

Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Utflykter i Ixia & Ialyssos

Exempel på utflykter på Rhodos

Båttur, små vikar efter västkusten

En härlig dag till havs där man stannar vi några av östkustens finaste vikar. Utflykten utgår från Mandrakihamnen i Rhodos stad via den lilla viken Antony Quinn i Faliraki och sandstranden Tsambika för att angöra den fina stranden i Stegna. Här råder lugnet och det finns tid att njuta och koppla av. Efter stranden finns flera små tavernor där man kan äta god lunch (ingår ej i resans pris). På vägen tillbaka görs ett badstopp vid Afandoustranden. En dag för dem som älskar sol och bad samtidigt som det finns tid att njuta av vackra vyer.

Pris ca 45

Båttur till ön Chalki

Ön Chalki är den minsta av Tolvöarna. Den ligger ca en timme väster om Rhodos. Det är en liten, charmig och pittoresk ö. Här lever man som man alltid har gjort, utan stress. Det finns knappt några bilar på ön och inget nattliv, men gott om tavernor som serverar god och vällagad mat. Gärna fisk och skaldjur som man just dragit upp ur havet. Här råder lugnet. Öns by Emborios ligger i en vik och de pastellfärgade byggnaderna klättrar upp efter bergssluttningen. Ett vackert klocktorn, tre väderkvarnar och ruinerna av ett Apollontempel är några av öns sevärdheter. Båtarna till Chalki utgår från orten Kamiros skala, mitt på Rhodos västkust. Man har drygt sex timmar att spendera på ön innan båten går tillbaka.

Pris ca 45

Båttur till byn Lindos

Lindos ligger på en udde, mitt på östra delen av ön. Den räknas till en av Rhodos vackraste byar med sina små vita byggnader och smala gränder. Byn är väl värd ett besök. Strosa i gränderna, rid åsna upp till akropoliset och templet som tronar uppe på höjden över byn, drick en frappé (iskaffe) på något litet café och svalka dig sedan med ett bad från någon av byns två stränder. Man har ca tre timmar på sig att upptäcka Lindros på egenhand. Båten utgår från Mandrakihamnen i Rhodos stad och resan till Lindros längs Rhodos vackra östkust tar ca 2,5 h. På vägen hem gör båten ett kort badstopp vid Tsambikastranden. 

Pris ca 43

Båttur till ön Symi

Symi är en av de minsta öarna bland Tolvöarna och kanske den vackraste. Staden, med sina små färggranna hus, är byggd i neoklassisk arkitektur och växer upp runt hamnen som en amfiteater. Under dagen finns det tid att vandra runt i de små vindlande gränderna som leder upp mot de äldre delarna där man har en fantastisk utsikt över stan. Nere i hamnen är det livligt men ju längre bort man kommer ju mer idylliskt och lugnt blir det. Ön har många fantastiska små badvikar. Från hamnen finns det möjlighet att ta en taxibåt till någon av dessa. Ön är också känd för sina tvättsvampar. Symi ligger cirka två timmar norr om Rhodos och båten utgår från Mandrakihamnen i Rhodos stad.

Pris ca 47

Båttur till Marmaris i Turkiet

Turkiet och den charmiga hamnstaden Marmaris ligger bara en dryg timme bort från Rhodos. Marmaris har lyckats behålla sin turkiska atmosfär trots alla turister. I den vackra hamnen ligger träbåtarna sida vid sida med moderna lyxbåtar. Strandpromenaden som sträcker sig hela vägen mot Icmeler bjuder på ett stort utbud av restauranger, caféer och barer. Här kan man både flanera eller sätta sig och betrakta folklivet. Under 1500-talet lät Sultan Süleyman bygga en fästning som idag är belägen i den äldre stadsdelen. Här ligger också det stora basarområdet med sina arkader och det finns ett myller av butiker och restauranger. 

Under dagen ingår en stadstur med buss som bland annat stannar vid en guldbutik, en lokumfabrik (turkish delight-godis), bazaarområdet och en läderfabrik. Man har ungefär tre timmar på egen hand, mitt på dagen, för att upptäcka Marmaris, äta lunch och kanske ta ett bad.

Glöm inte passet!

Pris ca 47

 

Obs!
Utflyktsprogrammet ovan är exempel på några av våra utflykter och fler finns i det lokala programmet. Priserna gäller per person och är cirkapriser. Exakta priser får du av resmålspersonalen på plats, då både priser och utflykter kan under året beroende på säsong mm. På några av utflykterna har vi gäster av olika nationalitet (Nordiska) och det finns kanske inte alltid en svensktalande guide. För att utflykterna skall genomföras måste minimiantalet av deltagare anmäla sig. Utflykterna kan bokas på resmålet och betalas i Euro. Det går också bra att betala med kreditkort.

 

 

 

 

GOOGLE REMARKETING CODE