Detur facebook
Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Rhodos stad

Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg


Avst
ånd

Rhodos stad - Flygplatsen 20 km
Rhodos stad - Ixia 4 km
Rhodos stad- Ialyssos 7 km
Rhodos stad - Faliraki 15 km
Rhodos stad - Lindos 49 km


Bad

Rhodos stad har två stränder. Den västra är en ca 800 m läng klapperstenstrand och kallas Windy Beach. Den är som namnet säger lite blåsigare och med större vågor. Den östra, Elli Beach, är ca 400 m lång och en smalare, men lite lugnare strand (sand blandat med klappersten). Båda stränderna blir fort djupa. Det finns gott om vattensporter och serveringar vid båda stränderna. Uthyrning av solstolar och parasoll kostar ca 50 kr/dag för set om två stolar och ett parasoll.

 

Barnvänlighet

Rhodos stad är inte vidare barnvänligt för mindre barn. Det är smala trottoarkanter, ofta med träd i mitten vilket gör det svårt att ta sig fram med barnvagn. Stränderna blir fort djupa och Windy Beach har höga vågor. Det finns en kommunal lekplats i gamla stan och akvariet på udden, längst ut vid Elli Beach, är trevlig att besöka. Det går även minitåg genom staden. Rodiniparken i utkanten av staden är en annan trevlig plats för alla åldrar. Här skuggar pinjeträden skönt för den starkaste solen och samtidigt kan man titta på hjortar och påfåglar. Butiken Páppou som ligger i utkanten av staden har barnmatsburkar och välling. Blöjor går att hitta i en del supermarkets. Utbudet är begränsat.

Flygtid

Ca 4 timmar från Stockholm.

Kommunikationer

Det finns både bussar som trafikerar inom staden och de som kör mellan olika orter runt omkring på ön. Bussbiljetter köper man i kiosker och minimarkets innan man kliver ombord. Taxi är utrustade med taxametrar, vilka alltid ska användas. Vid framkörning till hotell tillkommer ett påslag på ca 3 € mot om de fångas på vägen eller vid taxistationer. Åker man inom staden brukar notan bli låg, 5-6 €. Cirkapris för taxi till flygplatsen ca 25 €. Dubbel taxa förekommer nattetid. Vid längre utflykter eller dagsturer kan fast pris överenskommas. Det finns taxichaufförer som enbart bedriver verksamhet på att köra utflykter.


Nöjen

Nöjesutbudet är stort. Det finns en lång bargata och nattklubbar. Dessutom finns det enormt utbud av restauranger av alla slag och prisklasser, caféer, loungebarer och ett casino.

Servicenr.

+30 694 881 18 71

Shopping

Rhodos stad är himmelriket för dem som gillar shopping, kläder och mode. I Gamla stan finns det flera marknader och olika småbutiker som säljer hantverk, smycken och kläder. Kring Cyperntorget, i närheten av hamnen, finns många internationella klädmärken. Vid hamnen är det matmarknad där man kan handla grekiska delikatesser.

Sport & aktiviteter

Längs stranden finns många olika vattensporter att välja mellan som vattenskoter, fallskärm efter båt, vattenskidor m.m. Hyra cykel, mountainbike eller att vandra är ett bra sätt att upptäcka omgivningarna på. I staden finns tennis, go cart och bowling och i närheten både ridning och golf.

Transfer

Ca 20-50 minuter från flygplatsen till första hotellet, beroende på om det är några stopp innan Rhodos stad och trafiksituationen i staden.

Äta ute

Bröd och kuvertavgift tillkommer ofta vid beställning. En enklare måltid kostar ca 75 SEK, lunch ca 100 SEK, middag ca 130 SEK, en öl ca 35 SEK, vatten på flaska ca 7 SEK/liter.

 

GOOGLE REMARKETING CODE