Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Rhodos stad

Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Resetips om Rhodos stad

 

Shopping

• På Rhodos, liksom många av de andra grekiska öarna finns det mycket hantverk, så som läder, keramik, textilier och smycken. Det finns även många bra livsmedel att köpa med hem, t.ex. kryddor, olivolja, honung och ostar. I havet kring Rhodos växer tvättsvampar. Dessa är en bra och användbar souvenir at köpa med hem. På Guld, silver och läder går det ibland att pruta på men för övriga varor är det oftast fasta priser. 
• Bästa och största utbudet avshopping hittar man i Rhodos stad. Här finns allt från marknader med mat, kläder och skor till exklusiva märkesbutiker. 

• Något man bör ha i åtanke när man köper något i Grekland är att alltid se till att ni får kvitto. Annars kan ni bli medskyldiga till momsfusk och detta innebär att du kan bli bötfälld tillsammans med butiksinnehavaren.


Strandliv:

• Windy Beach på västra sidan är en klapperstenstrand och Elli Beach på västra sidan är en sandstrand med inslag av klappersten. Båda blir fort djupa. Efter stranden finns flera serveringar och gott om vattensporter. Solstolar och parasoller är mot kostnad. Badskor rekommenderas.


Restauranger:

Restaurangutbudet är stort i Rhodos stad. Här finns allt från lokala små tavernor som serverar grekisk husmanskost till exklusiva gourmetkrogar med fusion food. Alla smaker och plånböcker går att tillfredsställa. 

• Vill man äta fisk & skaldjur finns det bästa utbudet i Gamla stan. En av de mest populära restaurangerna är Alexis Four Season Seafood Restaurant som har funnits i staden sedan 50-talet. 

• Kerasma Restaurant ligger i närheten av bargatan och har blivit framröstad som en av Rhodos bästa restauranger. Det är en mysig familjeägd restaurang som serverar grekisk mat med en extra knorr (mer åt fusionhållet) och eleganta uppläggningar. Prisnivån är i den högre skalan men ändå prisvärt. 

• Lukumamma är en bar som har specialiserat sig på den grekiska specialiteten Loukoumades. Loukoumades är Greklands svar på munkar, små söta friterade bollar som traditionellt serveras med honung och kanel. Hos Lukumamma finns en massa olika varianter bl.a med nutella, nötter, choklad och glass. Skippa efterrätten på restaurangen du valt och ät den här en kväll istället.Upplevelser utanför destinationen:

• Symi är den minsta av Tolvöarna och kanske även den vackraste och kallas även för Tvättsvampsön. Staden med sina små färggranna hus är byggd i neoklassisk arkitektur och växer upp runt hamnen som en amfiteater. Under dagen finns det tid att vandra runt i de små vindlande gränderna som leder upp mot de äldre delarna där man har en fantastisk utsikt över stan. Nere i hamnen är det livligt men ju längre bort man kommer ju mer idylliskt och lugnt blir det. Ön har många fantastiska små badvikar. Från hamnen finns det möjlighet att ta en taxibåt till någon av dessa. Symi ligger knappa två timmar ifrån Rhodos och båtar går dagligen från hamnen i Rhodos. En dagsutflykt hit är att rekommendera.

Nattliv:

• I Rhodos stad finns det ett brett utbud av barer och nattklubbar som har öppet tills solen går upp.

Det finns en populär bargata, Orfanidou street (vid västra stranden), där mycket skandinaver och engelsmän gillar att hänga. En partybåt utgår från hamnen ett par gånger i veckan under högsäsong och casinot brukar arrangera poolpartyn.

• Grabbarna Grus Beach Club som ligger på bargatan är en av de populäraste klubbarna hos skandinaviska ungdomar. Här är personalen skandinavisk och även musiken. 

• Macao Lounge Bar ligger i närheten av Cyperntorget och är en elegant bar/nattklubb som serverar cocktails samtidigt som någon DJ väljer musiken. Öppnar inte förrän vid 23:00 så gästerna kommer sent. Internationell atmosfär. 

Historiska Platser:

• Gamla stan i Rhodos stad är en av Europas mest välbevarade medeltida stadsdelar och finns med på UNESCOs världsarvslista. Här finns många intressanta byggnader, en ringmur och ett palats.

• I närheten av Rhodos hamn ligger Rhodos arkeologiska museum. Det rymmer mycket av öns historia. Här finns en stor samling av statyer, många välkända från den grekiska mytologin. Dessutom finns mycket föremål man har funnit i de olika arkeologiska utgrävningarna på ön. Själva byggnaden har tidigare varit ett sjukhus för riddare. 

• I utkanten av Rhodos stad, på en höjd, finns Rhodos Akropolis och Antika stadion. Ett bra utflyktsmål för den som är så där lagom historiskt intresserad och inte vill ägna hela semestern åt det. Platsen ligger med en fantastisk utsikt och man kan i egen takt vandra runt bland ruinerna av bl.a. ett tempel. Nedanför ligger återskapad kopia av öns antika stadion där man tränade och tävlande inför de antika olympiska spelen. Det är gratis att besöka platsen.

GOOGLE REMARKETING CODE