Detur facebook
Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Gületkryssningar i Västra Turkiet

Gületkryssningar i Västra Turkiet

Du har kanske drömt om att få glida runt i en båt i Medelhavet, hoppa i när det passar eller bara njuta av solen och vågornas sakta gungande. Nu finns möjligheten och du behöver varken behöver sjövana eller båtkunskaper.

Res från Stockholm eller Köpenhamn.

Följ med till Marmaris och Bodrums underbara skärgård och upptäck orörda idylliska vikar, simma i det kristallklara Egeiska havet eller bara koppla av och njut av de fantastiskt vackra öarna och solglitter som passerar framför dina ögon. Flygande fiskar, delfiner, stjärnklara tropiska nätter och vacker solnedgång är bara några av de upplevelser du kan komma att möta under din vecka till havs. Låt dig efter en händelserik dag till havs vaggas till sömns av lugnande vågor och en fläktande havsbris. Luta dig tillbaka och låt besättningen fresta dig med måltider fyllda av läckerheter eller drick något svalkande från baren. Gör nya bekantskaper av olika nationaliteter eller ge kapten och besättningen en hjälpande hand ombord.

Båtarna är av trä, två modeller som heter Gület eller Ketch och är 19-25 meter långa. Här finns plats för 10-16 personer och hytterna, som är små och mycket enkelt inredda, rymmer två passagerare och har en mindre dubbelsäng och mycket små duschrum med toalett. Besättningen består av kapten, kock och en besättningsman. Det krävs inte några sjökunskaper för denna kryssning. Passagerarna är vanligtvis av olika nationaliteter. Är ni ett sällskap på minst 12 personer disponerar ni själva hela båten (förfrågan måste göras för detta) för en härlig vecka till havs! 

Man kan välja att utgå från Marmaris eller Bodrum.