Detur facebook
Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Kappadokien Rundresor

Kappadokien Rundresor

Kappadokien med Antalya och Konya

Kappadokien är ett turistmål med oöverträffbar naturlig skönhet och ett magiskt kulturarv.

DAG 1 - Ankomst till Antalya

Våra skandinavisktalande eller engelsktalande reseledare möte er på flygplatsen och tar er med  morderna bussar till hotellet.

DAG 2 – Antalya-Konya-Kappadokien

Tidig avfärd mot Kappadokien. Resan går via Konya, huvudstaden i Seldjukernas imperium, även känt som de dansande dervischernas stad. Ett besök i det gamla klostret och Mevlona-graven* kommer att ge dig möjlighet att njuta av den mystiska atmosfären av öst med poiesi, rytmisk dans och intressant musik. 

DAG 3 - Kappadokien (Friluftsmuseet i Göreme – Avanos –Cavusin) 

Morgonen startar med en heldagsutflykt till de sagolika klipporna i Kappadokien. Vi besöker en fascinerande samling grottkyrkor från 400-talet i Göreme* som står under UNESCOs skydd, vilka ger ett fantastiskt besök bakåt i tiden. De historiska byarna Cavusin och Avanos, som är mest kända för den vackra keramik som gjorts med röd lera från Kizilirmak floden är andra minnesvärda platser vi kommer att besöka. 

DAG 4 - : Kappadokien (Uchisar – Duvdalen – Pasabag-dalen)

Dagen börjar med ett besök hos en äkta mattvävare. Den unika konsten i mattvävning i Anatolien har sina källor i gamla traditioner och är en viktig lokal kulturskatt. Efter en demonstration av vävningsprocessen från utvecklingsfasen till slutprodukten, fortsätter resan till Uchisar med det högsta bergslottet, varifrån man har en pittoreks utsikt över Duvdalen. Dagen avslutas med ett besök i Pasabagdalen där du kan se de omtalade skorstensklipporna. 

DAG 5 - Kappadokien – Caravanserai – Antalya

Kappadokien är även känt för sina mystiska underjordiska städer. Vi utforskar en av dessa otroliga underjordiska labyrinter* och fortsätter sedan till det bäst bevarade Caravanserai* längs Sidenvägen. Denna är från Seldjukernas tid på 1200-talet. Resan fortsätter sedan till Antalya genom de natursköna Taurusbergen. 

DAG 6 - Antalya – Gamla stan

Antalya kallas ”Medelhavets pärla” och är den största provinsstaden på den på den turkiska Rivieran. Den livliga stadshamnen, den pittoreska Gamla stan med smala gator och färgglada sekelgamla hus kommer att fascinera dig. För de som är intresserade av att dra nytta av taxfree-shopping, ges tillfälle till shopping på en guld- och juvelerarbutik samt en läderbutik.

DAG 7 - Egen tid

En avkopplande dag med egen tid.

DAG 8 - Hemresa

Direktflyg tillbaka till Sverige.

Förklaringar:
•Valfria tillägg
*Entréavgifter
Några exempel på våra hotell i Kappadokien:  www.burcukayaotel.com.tr    www.mayahotels.com.tr
Ordningen i reseprogrammet kan komma att ändras något.