Detur facebook
Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Gran Canaria

Gran Canaria

Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Gran Canaria

Denna härliga semesterpärla är inget annat än en svensk klassiker, ett resmål som år efter år toppar listorna som ett av svenskarnas mest populära vinterresmål. Med ett solsäkert vinterklimat, god mat och massor av nöjen är det inte svårt att förstå varför. Ön är känd för sitt behagliga klimat och här kan du koppla av på stranden, upptäcka de mysiga gränderna i småbyarna eller varför inte ha en aktiv semester och vandra i de vackra, gröna bergen. 

Gran Canaria är, likt de övriga Kanarieöarna, en vulkanö med ungefär 850.000 bofasta invånare. Ön är inte särskilt stor, det tar bara ett par timmar att köra runt ön. Men de olika delarna bjuder ofta på helt olika väder och klimat. Den södra kusten är det mest välbesökta området på Gran Canaria med orter som San Agustín, Playa del Inglés, och Meloneras. Denna sida av ön har oftast varmast klimat och flest soltimmar. Här kan alla hitta något som passar, god mat, nöjen, lugna små byar och mängder av utflykter. I Deturs program finns här allt från små mysiga lägenhetshotell till stora lyxhotell med allt för en avkopplande semester.  

Öns enda riktiga storstad Las Palmas är en latinsk färgklick som bjuder på trendig shopping och ett stort nöjesutbud. Den populära stranden Las Canteras är enligt ortsborna själva en av de bästa urbana stränderna i Spanien. För dig som vill njuta av såväl storstad som sol och bad är det här resmålet för dig. Med de korta avstånden som råder på ön är detta också en perfekt dagsutflykt att göra på egenhand från någon av de andra orterna på ön.  

För den aktiva resenären finns här oändliga möjligheter till cykeläventyr, vandringar, bergsklättring, sportdykning och djuphavsfiske. Eller varför inte bättra på svingen på någon av öns vackra golfbanor. Det bredaste nöjes- och nattlivet hittar du i Las Palmas och i Playa del Inglés med ett pulserande nattliv långt in på småtimmarna. Ön erbjuder också en hel del skoj för hela familjen med vattenland, djurparker, spelhallar. Eller varför inte gå på egna upptäcksfärder till t.ex. den storslagna Maspalomas öknen eller stjärnskådning från någon av observatorieplatserna högt uppe i bergen? Det kanariska köket bjuder såklart på flera spanska godbitar, men också med många nordafrikanska och latinamerikanska influenser. Här rekommenderas havets alla läckerheter i kombination med solmogna grönsaker och frukter. Glöm inte att fynda lokala specialiteter så som korv, ost och honung på någon av de lokala marknaderna. 

Varmt välkomna till Deturs Gran Canaria!