Detur facebook
Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Las Palmas - Fakta

Las Palmas - Fakta

Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Fakta om Las Palmas

 

Avstånd

Las Palmas - San Agustín 54 km  
Las Palmas - Playa del Inglés 55 km  
Las Palmas - Meloneras 62 km
Las Palmas - Puerto Rico 73 km
Las Palmas - Puerto de Mogan 79 km
Las Palmas - Flygplatsen 25 km km

Bad

I Las Palmas finns en vacker strand mitt i centrum, det heter Las Canteras och är ca 5 km lång. Sanden är gyllene och stranden är känd som en av de bästa i Europa. Eftersom stranden ligger centrum så är det nära till de flesta hotellen och även till shopping. Längs strandpromenaden finns flertalet matställen, barer, omklädningshytter och toaletter.

Barnvänlighet

Las Palmas är den största staden på ön och det är livlig trafik. Det ganska platt och inte mycket nivåskillnader i centrum så lätt att ta sig fram. İ strandområdet är det mindre trafikerat och enkelt att nå stranden. Strandpromenaden är helt bilfri och här finns också flera mindre lekplatser.

Flygtid

Ca 6 timmar från Stockholm.

Guideservice

Under säsongen kommer det finnas guider på destinationen på vårt servicekontor, via telefon och på hotellbesök enligt tider som anges vid ankomst. 

Kommunikationer

Mycket goda bussförbindelser genom hela ön. Förhållandevis billiga att åka taxi. Är ni flera i sällskapet kan det ofta vara et mer prisvärt alternativ än buss. Tarifferna är kontrollerade och reglerade. Ungefärliga cirkapriser för de vanligaste sträckorna brukar visas. Du kan med fördel också hyra bil under din semester på Gran Canaria. Var dock noga med att hyra från en auktoriserad firma och kontrollera vilken försäkring som ingår. De flesta stora internationella hyrbilsföretag finns representerade på ön och du kan med fördel förboka detta redan hemifrån.

Nöjen

I Las Palmas finns fantastiska restauranger för alla smaker, det finns barer och nattliv och även mysiga caféer. Det finns också en karneval en gång om året, vanligtvis i slutet av januari. 

Servicekontor

Telefonnummer: +34 679 310 523 

Shopping

Otaliga butiker och flera stora shoppingcenter. Internationella kedjor som HM, Zara och Mango hittar du på shoppingstråket Triana.

Transfer

Ca 25 minuter till det första hotellet. 

Äta ute

Stort utbud av barer och restauranger. En enklare måltid kostar ca 10 €, en lunch 7-8 €, middag från 17 €, öl från 4 €, vatten på flaska 2,5 €/l.  

Övrigt

Under karnivalsveckorna är det mycket liv och rörelse på gatorna vilket ibland kan upplevas som störande. Undvik hasardspelarna på stranden och damer som säljer blommor då du lätt kan bli av med pengar eller ”ficktjuvad”.