Detur facebook
Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Resetips om Las Palmas

Shopping:

• Det största och bästa shoppingutbudet hittar du i Las Palmas och här handlar också lokalbefolkningen mest. Här hittar du flera stora köpcentrum med allt från dyrare märkesbutiker till enklare shopping och souvenirer. Här finns också shoppingstråket Triana där du hittar flera välkända internationella butiker och lämpar sig för riktiga strövtåg. Till Las Palmas kan du enkelt ta dig på egen hand eller följa med på en dagsutflykt. Tänk på att många butiker ofta att stängt mellan 13-17, köpcentren brukar dock ha öppet även under siestan. På söndagar är de flesta butikerna och köpcentren stängda.  På sydkusten är det största köpcentret Yumbo i Playa del Inglés, det med högst standard är Varadera centret i Meloneras som erbjuder mer exklusiv shopping. 
;
• På de lokala marknaderna kan du hitta typiska souvenirer, men också fynda lokalt hantverk, frukt och grönt och andra lokala matvaror.  Bondemarknaden i San Fernando i utkanten av Maspalomas är väl värt ett besök. Den hålls varje lördag och onsdag och då kommer bönderna och säljer sina produkter.  I Maspalomas brukar det hållas en krimskrams marknad, typ loppmarknad, varje söndag på parkeringen till köpcentret Faro 2. I Las Palmas hittar du marknaden varje söndag på Parque San Telmo som ligger i slutet av shoppinggatan Triana

Strandliv:

• Las Canteras i Las Palmas bjuder inte bara på lugnt vatten och en vacker sandstrand. Här är det också liv och rörelse långt efter att solen gått ner. Strandpromenaden är kantad med barer, restauranger och caféer. En bit utanför stranden finns ett naturligt rev som skyddar fint mot de största vågorna. Ute vid revet är det också vanligast att se de skickliga surfarna.

• Stranden i Amadores ligger strax väster om Puerto Rico. Stranden kallas ofta för Gran Canarias eget Västindien och hör till en av öns allra finaste stränder. En anlagd, ljus och finkornig sandstrand i en skyddad bukt med ljust och klart vatten, är som gjort för en perfekt strandupplevelse. Stranden är mycket barnvänlig och långgrund. En perfekt dagsutflykt.

• Hitta egna strandhugg! Hyr en bil eller cykel och ta dig fram längs med kusten på ön. Det finns gott om charmiga småbyar och nästan orörda stränder.

Prisvärda tips: 

• Fynda billiga tyger på El kilo. Här erbjuds ett stort sortiment med spännande mönster och färger. Ligger ett par kvarter ovanför hamnen, nära El Corte de Inglés. .

• Hitta de riktigt må lokala mathaken där smakfulla tapas kan kombineras till en prisvärd måltid.

• Köpcentret Las Terrazas är ett av öns nyare shoppingcentrum och ligger vid kusten, mellan Las Palmas och flygplatsen. Här hittar du en stor mängd med outlet butiker som erbjuder upp till 70 % rabatt på flera välkända, internationella marknader. Här finns också go kart, flera matställen, media markt och massor av annat.

• Populära souvenirer är mycket av det lokala hantverket såsom bananbladskorgar, färggrann keramik, och vackra broderier.

Lokala kulinariska upplevelser:

• Havets alla läckerheter smakar extra gott här på ön, där det serveras nyfångat och dagsfärskt. Grillad tonfisk eller färsk grillad bläckfisk smakar himmelskt och långt från de konserverade eller frysta varianterna som serveras på fastlandet i Europa. Vitlöksfrästa räkor är en vanlig tapasfavorit som inte heller går av för hackor!

• Lokala viner har länge producerats på flera ställen runt om ön. Många vingårdar erbjuder besök och rundturer och självklart försäljning av sina produkter. Så ta dig runt på egen hand och hitta din egen lokala favorit, eller fråga din kypare om hans bästa rekommendation från det lokala utbudet.

• Raki är den turkiska spritsorten som muslimerna kallar ren medicin! Turkarna själva brukar säga ”Drick ett glas raki, bli stark som ett lejon och klok som en uggla”. Papas Arrugadas är en kanarisk specialitet från de spanska sjöfararnas tid. Potatis kokat i hårt saltat vatten. Serveras oftast med såsen mojo rojo , en smakrik sås med vitlök, chili och paprika.

Upplevelser på ön:

• I Maspalomas hittar du det mesta av familjeaktiviteterna. Här hittar du en stor nöjespark – Holiday world. Där finns det tivoli, bowling, barer och restauranger. I Maspalomas hittar du också vilda västern staden Sioux City, som ett spanskt High Chaparall. Samt det stora vattenlander Aquapark, där du lätt kan leka bort en hel dag med plask och fart. 

• Lokala viner har länge producerats på flera ställen runt om ön. Många vingårdar erbjuder besök och rundturer och självklart försäljning av sina produkter. Så ta dig runt på egen hand och hitta din egen lokala favorit, eller fråga din kypare om hans bästa rekommendation från det lokala utbudet.

• Lokala viner har länge producerats på flera ställen runt om ön. Många vingårdar erbjuder besök och rundturer och självklart försäljning av sina produkter. Så ta dig runt på egen hand och hitta din egen lokala favorit, eller fråga din kypare om hans bästa rekommendation från det lokala utbudet. 

Nattliv:

• I Las Palmas är nattlivet hett och pulserande. Före midnatt är nattlivet förhållandevis lugnt och det är då barlivet frodas. När barerna stänger vid tvåtiden drar festen vidare till de olika nattklubbarna som har öppet till gryningen. Längs strandpromenaden har du också gott om barer och terrazas med härlig stämning. 

• I Playa del Inglés är det framför allt tre av shoppingcentren som erbjuder bäst hålligång. På Kasbah hänger den yngre publiken, till Yumbo lockas stora delar av gaypubliken och på Plaza kan du dansa till de senaste internationella hitsen. I Meloneras är nattlivet flådigare med en jetsetpublik och ett lugnare tempo med loungestämning. Här trivs du som vill sitta längs strandpromenaden och njuta av goda drinkar!

Historiska Platser:

• I byn Teror sägs Cran Canrias skyddshelgon, Nuesstra Señora del Pino, ha uppenbarat sig år 1481 och har sedan dess varit en religiös vallfärdsort. Byns kyrka bjuder på många vackra sevärdheter, men byn i övrigt är också väl värd ett besök. Den genuina kanariska arkitekturen är otroligt välbevarad och den lugna atmosfären gör gott för själen. 

• I Las Palmas finns det flera historiska sevärdheter , i gamla stan hittar du katedralen Santa Ana, Columbus museet där Christopher Columbos bodde under sina perioder på ön, och moderna museet. 

Utflykter:

• Loro Parque Teneriffa är en heldagstur till grannön Teneriffa. En dag med djur och kul för hela familjen. Delfiner, späckhuggare, reptiler och en massa pingviner. Men också spännande djur som tigrar, gorillor och mycket, mycket annat! Vill du besöka Teneriffa , men inte parken så finns turen också som en guidad tur, utan besök på djurparken.

• En dag på havet ser många som ett måste. På Gran Canaria finns det flera olika båtturer antingen om du vill fiska, snorkla eller dyka eller helt enkelt bara en dag fylld med sol och bad!

• Detur erbjuder flera utflykter som tar dig till olika delar av den fantastiska ön och allt som den har att erbjuda, rundtur på det klassiska Gran Canaria, mat och vinprovning, jeepsafari och olika historiska turer. Allt med duktiga guider och ett bra program.

Missa inte:

• Moonlight Cinema i Meloneras är precis vad det låter som. En härlig utomhusbiograf som oftast visar filmer på engelska. Här sjunker du ner i en mjuk soffa under den bara natthimlen och du kan samtidigt beställa mat och dryck från servitörerna på plats. Kan det bli bättre? Ekat program under din vistelse kan du hitta här.

•Den lilla byn Moya på norra sidan av ön bjuder på en pittoresk känsla med sina vitkalkade hus och sin grandiosa kyrka, Nuestra Señora de la Candelaria. Kyrkan ligger direkt mot ravinkanten och utgör en mäktig syn. Moya är också en stad som är känd för sin fina hantverkstradition. Här erbjuds ett stort utbud och många hantverkare håller öppet sina verkstäder för besökare nästan varje dag

• Om du hyr bil är kuststräckan på den nordvästra delen av ön från orten Agaete och ner söderut en hett tips. Kuststräckan bjuder på spännande utsikt och vacker natur. Ska du sedan tillbaka mot sydsidan, ta vägen som går över ön till Cruz de Tejada som markerar öns mittersta punkt. Här är det också startpunkt för flera av öns bästa vandringsleder.