Detur facebook
Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Maspalomas

Maspalomas

Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Fakta om Maspalomas

Avstånd

Maspalomas-San Agustìn ca 7km 
Maspalomas–Playa del Inglés ca 2 km 
Maspalomas-Meloneras ca 4 km
Maspalomas-Puerto Rico ca 20 km
Maspalomas-Puerto de Mogan ca 25 km
Maspalomas-Las Palmas ca 57 km
Maspalomas-Flygplatsen ca 32 km

Bad

Maspalomas är känt för sina vackra sanddyner. Här kan du vandra i kilometer längs de vågformade sanddynerna. Stranden är flera kilometer lång och många kommer hit för att njuta, även om det ibland blåser lite här. Windsurfing och kiting är mycket populärt i detta område. Vissa delar av stranden är avsedda för nudistbad, vänligen uppmärksamma skyltning. Strandremsan närmast fyren lockar de flesta då det här finns matställen, toaletter och gott om solstolar och parasoll. Observera att det på vissa delar av stränderna på ön kan råda rökförbud, på de platser detta har tillämpats finns särskilda rökzoner. Uppmärksamma alltid skyltning. Kraftiga vågor kan förekomma, särskilt vid högvatten. Uppmärksamma alltid flaggorna på stranden och håll barn under uppsikt. 

Barnvänlighet

Detta är ett lugnt och ganska tyst område som lämpar sig mycket bra för barnfamiljer. Det finns en aquapark, en nöjesfält och kamelridning som är perfekt för de minsta. Med Gran Canarias långa erfarenhet av turism är det mesta på orterna barnanpassat. 

Flygtid

Ca 6 timmar från Stockholm.

Guideservice

Under säsongen har vi reseledare på plats på resmålet, vilka finns tillgängliga på vårt servicekontor, per telefon eller och på hotellträffarna. Kontaktuppgifter meddelas vid ankomst till resmålet

Kommunikationer

Mycket goda kommunikationer på ön. Ett väl utbyggt bussnät tar dig lätt till önskade orter. Att resa med taxi är förhållandevis billigt. Är man flera i sällskapet kan det ofta vara mer prisvärt att dela på en taxi än att ta bussen. Använd taxameter, det finns ofta skyltat med cirkapriser för de vanligaste sträckorna. Vill du uppleva mer av ön på egen hand rekommenderar vi att du hyr en bil. Var bara noga med att kontrollera vad som ingår i försäkringen, särskilt hos mindre lokala uthyrningsfirmor. De flesta stora biluthyrarna finns representerade på ön och ett tips är att boka bilen redan hemifrån

Nöjen

Kvällslivet är ganska stillsamt i Maspalomas. Men det finns ett fåtal barer och gott om restauranger. För större utbud rekommenderas en tur till närbelägna Playa del Inglés som är välkänt för sitt livliga nöjesliv dag som natt. Här finns massor av restauranger, barer, nattklubbar och diskotek för alla åldrar och smaker. Inne i grannorten Meloneras finns ett populärt Casino.

Servicekontor

Telefonnummer: +34 679 310 523 

Shopping

Flera bra shoppingmöjligheter i mindre butiker på orten. Större köpcentrum hittar du i närbelägna Playa del Inglés. Billigast shopping och störst utbud hittar du i Las Palmas och det kan vara väl värt en dagutflykt.

Sport & aktiviteter

Det finns många aktiviteter i och kring Gran Canaria och ön är mycket populär för vandring, cykling, bergsklättring och golf. Dessutom kommer många för surfing, windsuring och kitesurfing. I Maspalomas finns en aquapark, krokodilpark, en kaktuspark, samt en vildavästernpark; Sioux City.

Transfer

Ca 30 minuter från flygplatsen till första hotellet

Äta ute

Stort utbud av barer och restauranger. En enklare måltid kostar ca 10 €, en lunch 7-8 €, middag från 17 €, öl ca 4 €, vatten på flaska 2,5 €/l. Dryck i butik är billigare, ca 1,5 Euro för 1 liter vatten.

Övrigt

Under februari brukar den stora karnevalen gå av stapeln i Maspalomas och Playa del Inglés och den brukar pågå i ca två veckor. Datum för karnevalen 2017 är ännu ej fastställt. Flera gator kan då tidvis stängas av och det kan hända att transferbussen inte har möjlighet att köra hela vägen fram vissa perioder. Sång, dans och musikuppträdanden kan under karnevalperioden upplevas som störande även sent på natten. Även under Pridefestivalen i början av maj råder stor feststämning på hela orten. 

GOOGLE REMARKETING CODE