Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Playa Del Cura

Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Fakta om Playa Del Cura

Avstånd

Playa del Cura-Puerto Rico ca 3 km 
Playa del Cura-Puerto de Mogan ca 8 km 
Playa del Cura-Playa Del Inglés   ca 55 km 
Playa del Cura-Flygplatsen ca 50 km 

Bad

En 500 m lång lavastrand som består av grovkornig sand med partier av lavastenar av varierande storlek. Långgrunt. En av öns finaste stränder, Amadores med sin kritvita strand ligger i omgivningen. Det tar ca 5 min med taxi eller 30 min att gå dit. 

Barnvänlighet

Det här är ett lugnt område så det passar mycket bra för barnfamiljer. Det finns en del backiga områden men det är ändå enkelt att ta sig fram. Det är inte mycket trafik i området.

Flygtid

Ca 6 timmar från Stockholm.

Guideservice

Detur har inga reseledare på resmålet men de finns tillgängliga över telefon.

Kommunikationer

Mycket goda kommunikationer på ön. Ett väl utbyggt bussnät tar dig lätt till önskade orter. Bussarna trafikerar givetvis även Playa del Cura. Att resa med taxi är förhållandevis billigt. Är man flera i sällskapet kan det ofta vara mer prisvärt att dela på en taxi än att ta bussen. Använd taxameter, det finns ofta skyltat med cirkapriser för de vanligaste sträckorna. Vill du uppleva mer av ön på egen hand rekommenderar vi att du hyr en bil. Var bara noga med att kontrollera vad som ingår i försäkringen, särskilt hos mindre lokala uthyrningsfirmor.

Nöjen

Finns ett fåtal restauranger i centrum, men inget nattliv. För ett något större utbud rekommenderas en tur till närbelägna Puerto Rico eller för ett ännu större utbud så får man ta sig till Playa del Inglés som är välkänt för sitt livliga nöjesliv dag som natt.

Servicekontor

Telefonnummer: +34 679 310 523 

Shopping

Ett begränsat utbud av mindre butiker och någon mataffär finns i centrum. För ett något större utbud rekommenderas en tur till närbelägna Puerto Rico. Ett besök till Las Palmas rekommenderas till den som verkligen gillar att shoppa. På fredagar är det marknad i Puerto de Mogán

Sport & aktiviteter

På Gran Canaria finns det mycket olika sporter och aktiviteter för dig som gillar en aktiv semester, här kan du cykla, spela golf, vandra eller klättra i berg. Det finns en golfbana ca 2 km ifrån Playa del Cura

Transfer

Ca 1-2 h minuter från flygplatsen till första hotellet beroende på vilken tid på dygnet man landar och trafik situationen på ön.

Äta ute

Ett fåtal restauranger i centrum, för ett större utbud rekommenderas Puerto Rico. En enklare måltid kostar ca 10 €, en lunch 7-8 €, middag från 17 €, öl ca 4 €, vatten på flaska 2,5 €/l. Dryck i butik är billigare, ca 1,5 Euro för 1 liter vatten.

GOOGLE REMARKETING CODE