Detur facebook
Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Playa del Inglés

Playa del Inglés

Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Fakta om Playa del Inglés

Avstånd

Playa del Inglés-San Agustìn ca 4km 
Playa del Inglés–Meloneras ca 5 km 
Playa del Inglés-Puerto Rico ca 21 km 
Playa del Inglés-Puerto de Mogan ca 27 km 
Playa del Inglés-Las Palmas ca 55 km 
Playa del Inglés-Flygplatsen ca 30 km 

Bad

Playa del Inglés sträcker den breda stranden ut sig nedanför den härliga strandpromenaden. Du kan ströva i strandbrynet hela vägen upp till San Agustín i norr eller till södra udden i Maspalomas om du promenerar söderut. Längs stranden finns ett flertal allmänna toaletter med duschar, små affärer som säljer dryck, glass, snacks mm. Från vissa delar av Playa del Inglés är det många trappsteg för att nå stranden då det finns backiga områden. Den fina strandpromenaden p går utefter stranden och kallas Paseo Costa Canaria. Playa del Inglés ligger i början av Maspalomasöknen (Dunas de Maspalomas). Vissa delar av stranden är avsedda för nudistbad, vänligen uppmärksamma skyltning. Observera att det på vissa delar av stränderna på ön kan råda rökförbud, på de platser detta har tillämpats finns särskilda rökzoner. Uppmärksamma alltid skyltning. Kraftiga vågor kan förekomma, särskilt vid högvatten. Uppmärksamma alltid flaggorna på stranden och håll barn under uppsikt. 

Barnvänlighet

I Playa del Inglés är det enkelt att ta sig fram och det är inte mycket nivåskillnader förutom från vissa hotell där det kan finnas branta trappor för att nå stranden. Trottoarkanterna är låga och det är förhållandevis lugn trafik i området. Med Gran Canarias långa erfarenhet av turism är det mesta på orterna barnanpassat. 

Flygtid

Ca 6 timmar från Stockholm.

Guideservice

Under säsongen har vi reseledare på plats på resmålet, vilka finns tillgängliga på vårt servicekontor, per telefon eller och på hotellträffarna. Kontaktuppgifter meddelas vid ankomst till resmålet

Kommunikationer

Mycket goda kommunikationer på ön. Ett väl utbyggt bussnät tar dig lätt till önskade orter. Att resa med taxi är förhållandevis billigt. Är man flera i sällskapet kan det ofta vara mer prisvärt att dela på en taxi än att ta bussen. Använd taxameter, det finns ofta skyltat med cirkapriser för de vanligaste sträckorna. Vill du uppleva mer av ön på egen hand rekommenderar vi att du hyr en bil. Var bara noga med att kontrollera vad som ingår i försäkringen, särskilt hos mindre lokala uthyrningsfirmor. De flesta stora biluthyrarna finns representerade på ön och ett tips är att boka bilen redan hemifrån

Nöjen

I Playa del Inglés finns mängder av restauranger och barer och det är här det huvudsakliga nöjeslivet finns. Under februari är hela staden en del av den stora karnevalen och hela orten blir ett stort festtåg. I köpcentrumen Yumbo finns flera av de största diskoteken och här finns också flera ställen som riktar sig mot gaypubliken. Danspalatset playa del sol hittar du på Avenida de Tirajana där många stora svenska artister ofta gör framträdanden vintertid. Inne i Meloneras finns ett populärt Casino.

Servicekontor

Telefonnummer: +34 679 310 523 

Shopping

Många olika småbutiker och flera olika köpcentrum. Köpcentren förkortas ofta CC för centro commercial om du vill hitta den på en interaktiv karta. Billigast shopping och störst utbud hittar du i Las Palmas och det kan vara väl värt en dagutflykt.

Sport & aktiviteter

På Gran Canaria finns det ett stort utbud av sporter och aktiviteter för dig som gillar en aktiv semester, här kan du cykla, spela golf, vandra eller klättra i berg. Längs med stranden i Playa del Inglés hittar du gott om vattensporter. Det finns go kart 10 min norr om San Augustin med två olika banor. I Maspalomas finns en stor vattenpark, krokodilpark, kaktuspark och en nöjespark med Vilda Västern tema; Sioux City.

Transfer

Ca 30 minuter från flygplatsen till första hotellet

Äta ute

Stort utbud av barer och restauranger. En enklare måltid kostar ca 10 €, en lunch 7-8 €, middag från 17 €, öl ca 4 €, vatten på flaska 2,5 €/l. Dryck i butik är billigare, ca 1,5 Euro för 1 liter vatten.

Övrigt

Under februari brukar den stora karnevalen gå av stapeln i Maspalomas och Playa del Inglés och den brukar pågå i ca två veckor. Datum för karnevalen 2017 är ännu ej fastställt. Flera gator kan då tidvis stängas av och det kan hända att transferbussen inte har möjlighet att köra hela vägen fram vissa perioder. Sång, dans och musikuppträdanden kan under karnevalsveckorna upplevas som störande även sent på natten. Även under Pridefestivalen i början av maj råder stor feststämning på hela orten. 

GOOGLE REMARKETING CODE