detur facebook
Boka på telefon

08-723 46 00


Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Puerto Rico

Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Fakta om Puerto Rico

Avstånd

Puerto Rico - Flygplatsen 46 km
Puerto Rico - Playa del Inglés 18 km
Puerto Rico - Las Palmas 76 km

Bad

En 400 m långgrund sandstrand omgiven av två pirer som fungerar som vågbrytare

Barnvänlighet

Populär, välorganiserad familjeort. Stranden är långgrund och utan stora vågor. De flesta hotell ligger på höjden ovanför centrum vilket gör att kring dem är det lugnt. Dock har de flesta hotell ett backigt läge men det är lätt att ta sig fram.

Flygtid

Ca 6 timmar från Stockholm.

Guideservice

Detur har inga reseledare på resmålet men de finns tillgängliga över telefon.

Kommunikationer

Mycket goda kommunikationer på ön. Ett väl utbyggt bussnät tar dig lätt till önskade orter. Att resa med taxi är förhållandevis billigt. Är man flera i sällskapet kan det ofta vara mer prisvärt att dela på en taxi än att ta bussen. Använd taxameter, det finns ofta skyltat med cirkapriser för de vanligaste sträckorna. Vill du uppleva mer av ön på egen hand rekommenderar vi att du hyr en bil. Var bara noga med att kontrollera vad som ingår i försäkringen, särskilt hos mindre lokala uthyrningsfirmor. Du kan hyra bil genom Detur.

Nöjen

I centrum finns det mesta man kan önska under sin semestervecka; caféer, barer, restauranger och några nattklubbar. För ett ännu större utbud så får man ta sig till Playa del Inglés som är välkänt för sitt livliga nöjesliv dag som natt. 

Servicekontor

Deturs servicekontor finns i San Agustín, C.C San Agustín, Local 171-173, 35100 San Agustín

Shopping

I centrum finns två köpcentrum vilka rymmer både mindre lokala märken till mer kända märkesbutiker. Här säljs kläder, skor, smycken och souvenirer. Det finns ett bra utbud av matvaruaffärer. Dessa säljer även blöjor av välkända märken. Ett besök till Las Palmas rekommenderas till den som verkligen gillar att shoppa. På fredagar är det marknad i Puerto de Mogán.

Sport & aktiviteter

På Gran Canaria finns det mycket olika sporter och aktiviteter för dig som gillar en aktiv semester, här kan du cykla, spela golf, vandra eller klättra i berg. Det finns en golfbana, Anfi Tauro Golf Club, ca 3 km ifrån Puerto Rico. På stranden i Puerto Rico finns ett rikt utbud av vattensporter av alla de slag.

Transfer

Ca 1-2 h minuter från flygplatsen till första hotellet beroende på vilken tid på dygnet man landar och trafik situationen på ön.

Äta ute

Ett stort utbud av restauranger och snabbmatställen. En enklare måltid kostar ca 10 €, en lunch 7-8 €, middag från 17 €, öl ca 4 €, vatten på flaska 2,5 €/l. Dryck i butik är billigare, ca 1,5 Euro för 1 liter vatten.