Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Sistaminuten

Välj flygplats

{{toTitleCase(GetArrCityName(LastMinuteListItem))}}

  • {{LastMinuteListItem.Night}} dagar
  • Enkel resa
  • {{displaydateformat(LastMinuteListItem.FlyDate)}}
    • Endast flyg
    • Flyg & Hotell
{{LastMinuteListItem.Price | isoCurrency:'':0}}:-

Anmäl

Landet där Medelhavet förenas med öknen och den nordafrikanska kulturen

Tunisien lockar allt fler svenskar och det är inte så konstigt. Nordafrikas finaste stränder, våra svenska kronor räcker längre och många aktiviteter som passar alla gör att många reser hit igen. Dessutom erbjuder Tunisien spännande och prisvärd shopping i de gamla basarkvarteren. Här kan du bl a hitta keramik, lädervaror och mycket annat till riktigt bra priser. Här får du även chansen att öva på din prutning! Landet bjuder på spännande matkultur. Det tunisiska köket har mycket gamla anor och läget vid medelhavet har gjort landet till en mötesplats för mat från olika kulturer. Pröva gärna fisk och skaldjur som är både gott och prisvärt eller Couscous i alla möjliga varianter, gärna med den starka såsen Harissa.

I Tunisien finns något för alla och vi erbjuder tre populära resmål. Sousse är Tunisiens tredje största stad och här du kan både njuta av strandliv och komma det lokala livet lite närmare, Hammamet det moderna och lite lyxigare resmålet, samt det lite lugnare Monastir.

Vill du verkligen koppla av på semestern, rekommenderar vi Thalassoterapi. Det mineralrika saltvattnets välgörande egenskaper kombineras ofta med olika former av inpackningar eller behandlingar med havsalger, vilket ger kroppen en välbehövlig återhämtning. 

Tunisien erbjuder även historiska sevärdheter som romerska lämningar i Dougga och Bulla Regia, en spännande tvådagarsutflykt i Sahara och mycket mer. Besök de spännande Berberna nära Matmata, se saltsjön mitt i öknen vid Douz eller besök platserna mitt i öknen där både Star Wars och Gladiator spelades in.


Kort historik

Tunisiens händelserika historia är mer än 3000 år och härstammar från fenicierna som grundade staden Karthago 814 f Kr. I det sista av de puniska krigen mellan Karthago och Rom 146 f Kr, besegrades staden och området hamnade under romerskt styre. Än idag finns många ruiner från romartiden i landet. På 800-talet tog araberna makten och Tunisien ingick i det islamska riket som styrdes från Damaskus. 1574 fick turkarna makten tills fransmännen tog över på 1800-talet. Tunisien blev självständigt 1956. Idag är Tunisien ett modernt muslimskt land med en imponerande ekonomisk utveckling och väl utvecklad turism. Lagstiftningen gör att kvinnor har en helt annan ställning än i de flesta länder i till exempel Mellanöstern. Landet har goda relationer med både USA och EU såväl som med övriga stater runt omkring.


GOOGLE REMARKETING CODE