detur facebook
Boka på telefon

08-723 46 00


Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Monastir

Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Monastir

En charmig blandning av gammalt, nytt och kritvita stränder

I södra änden av Hammamet- bukten ligger franskinspirerade Monastir, en vacker kuststad med en marina och rena, vita sandstränder. Monastir består av ett mysigt, äldre centrum med basarer och småbutiker, men erbjuder även en ny stadsdel med restauranger, västerländska butiker och flera hotell. Monastir är välkänt för skandinaver bl.a för den välkända golfbanan Flamingo Golf Club som ligger strax utanför staden. Hit har svenska golfresenärer rest i årtionden och Tunisien behåller sin popularitet bland golfare tack vare sin prisvärda golf.

Ungefär tio kilometer från Monastirs centrum, ligger SKANES. Där hittar du även de flesta av de högklassiga hotellen och de flesta besökare i Monastir bor i området kring Skanès och Dkhila, två finkorniga sandstränder som räknas till de vackraste på hela den tunisiska kusten. Vill du hellre bo nära det lokala livet, erbjuder vi även hotell inne i Monastir.

Passa på att besöka Klosterborgen, ribaten som är ett av de mest imponerande historiska monumenten i Tunisien som grundades redan på 700-telet.