detur facebook
Boka på telefon

08-723 46 00


Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


HAMMAMET

 • Om orten

  Den charmiga orten Hammamet består av två stadsdelar, moderna Yasmin Hammamet med breda gator, lyxig marina och delikata fiskrestauranger, samt den gamla stadsdelen med de traditionella blå och vita husen med mosaiker. Den idylliska fiskebyn har lyckats behålla mycket av sin gamla charm även om staden har upplevt en boom av besökare sen 60-talet och än lockar den både sol- och badälskare och golfare från hela världen.

 • Nöjesliv och shopping

  Tunisien har utmärkta viner som man kan smaka och handla på Magasin General. Du hittar även billigt silver, vacker keramik, otroliga kryddor om ni tar er till de basarer och marknader som finns i området. Under vinterhalvåret hittar man barer och nöjesliv, på två gator i staden. Det traditionella köket hittar du framförallt i den gamla stadsdelen.

 • Glöm inte att…

  Ta en tur ut till Tabarka som är en exceptionell plats för dykning. Otrolig natur får ni även se i Friguia Parken, där ni kan se afrikanske djur i dess naturliga miljö. Vandra på hängbroar och öppna områden genom parken där ni kommer nära inpå lejon, elefanter, giraffer, strutsar och kameler. I Hammamet finns även två utsökta golfbanor som ni absolut inte bör missa om ni uppskattar en bra och prisvärd runda golf under semestern.

MONASTIR

 • Om orten

  Monastir, en av landets äldsta städer, passar dig som värdesätter en hög standard på ditt boende och kanske vill passa på att spela lite golf under semestern. Här blandas gammalt och nytt och ni finner fantastisk arkitektur och historia på denna plats. Ta sköna promenader längs med de vackra stränderna på orten och njut utav lugnet.

 • Nöjesliv och shopping

  I Monastirs gamla stadsdel, omkring Medinan, hittar ni de flesta butikerna. Här säljs bland annat olika typer av tyger, vilket man specialiserat sig på, och man får god kvalité till ett bra pris. Ta er till Nabeul som är legendariska för sin keramik och som även pryder stora delar av själva staden, vilket är fantastiskt vackert.

 • Glöm inte att…

  Besöka den forntida staden Karthago som är rent ut sagt fascinerande. Att även ta en promenad längs med den fina marinan inne i Monastir centrum, stanna till på ett mysigt café, ta en kopp uppfriskade mynta te och rök lite vattenpipa. Följ med ut till Saharaöknen och besök platser där delar av Star Wars filmerna spelades in, rid dromedar och möt människor från olika intressanta kulturer!

SOUSSE

 • Om orten

  Sousse har mycket att erbjuda sina besökare. Ett rikt kulturarv, myllrande folkliv och härliga stränder att promenera längs med. I landets tredje största stad finns en fantastisk Medina att besöka, med ett flertal butiker, caféer och restauranger att utforska! Även marinan i Kantaoui området, där ni bland annat hittar ett tivoli som är väl värt ett besök.

 • Nöjesliv och shopping

  Just vid Medinan kan ni hitta många olika sorters souvenirer och kläder till riktiga fyndpriser. Soula center vid Medinans entré har silver, läder och mycket mer, med fasta priser. Även vid de mer lokala bostadsdelarna finns ett flertal butiker att strosa runt i. Sousse centrum är dit ni bör ta er när det är dags för festligheter och dans!

 • Glöm inte att…

  Ta en tur ut i den fantastiska Sahara öknen eller till orten Sidi Bou Said. Området med de vita och blå husen skapar en otroligt artistisk känsla över sig och man finner här många konstverk och handgjort, unikt hantverk. Besök ett Thalassa spa och skäm bort dig själv med några timmars härlig behandling för både kropp och själ.