Detur facebook
Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Resor Till Alanya

Resor Till Alanya

Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Alanya

Skönt medelhavsklimat, långa sandstränder och en härlig puls.

Alanyas kanske mest kända symbol är den 800 år gamla försvarsmuren som delar staden i två delar. Muren som ligger på 250 meters höjd är ett lokalt utflyktsmål väl värt ett besök. Utsikten är fantastisk och nedanför breder staden ut sig.

Längs kusten på vardera sidan av klippan breder staden Alanya och de kilometerlånga stränderna ut sig. Staden, som befolkningen stolt hävdar, gavs bort som en kärleksgåva från Marcus Antonius till Kleopatra. Alanya har gott om små gränder, torg och basarområden med mängder av butiker och försäljare, där du kan hitta mattor, läder, väskor, skor, kryddor och mode till bra priser. Här kan du strosa runt och njuta av den turkiska atmosfären och pröva på konsten att pruta. Utbudet är enormt. Vill du hellre shoppa i trendiga modebutiker finns det många med både internationell och turkisk design. Längs Alanyas huvudgata finns det många sköna barer, restauranger och caféer. När kvällen sedan blir till natt väntar ett hett och pulserande nattliv som du kan dansa dig igenom på Alanyas många nattklubbar och diskotek tills solen går upp.

Den grundare östra stranden lämpar sig mer för barnfamiljer och den västra stranden, även kallad Kleopatrastranden, är något djupare men sägs vara den finaste i Alanya. Ca 25 km väster om Alanya ligger Incekumstranden som är långgrund och har fin sand.

För den som vill upptäcka mer av trakten anordnar Detur ett flertal utflykter både i och utanför Alanya. Eller ge dig ut och upptäck på egen hand. Besök Dim Çay, en liten sötvattensflod där även lokalbefolkningen söker sig för att hitta lite svalka under de varmaste dagarna. Ta chansen att luncha med fötterna i den svala floden! Eller besök den fantastiska droppstensgrottan Damlataş mitt i Alanya.

Alanya har något att erbjuda alla dygnet runt!